13. AUG 2016

Cuketový chlieb s vlašskými orechmi

Sezóna cukiet je v plnom prúde. Každé leto vymýšľam a skúšam nové spôsoby, ako ju použiť.

Ingrediencie:

  • 1,5 hrnčeka nastrúhaných cukiet (cca 380 g)
  • 1,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky
  • ½ hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • ¼ hrnčeka masla alebo kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • kôra z ½ citróna
  • 1ČL karí korenia
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL soli

Postup:

Cukety nastrúhame, vyžmýkame prebytočnú šťavu a nasekáme orechy na väčšie kúsky. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, karí korenie, soľ a citrónovú kôru.

V mixéri vyšľaháme maslo (alebo kokosový olej), postupne pridáme cukor a ďalej mixujeme. Primiešame vajcia, až kým nezískame kompaktné cesto. Do cesta primiešame nastrúhanú cuketu a orechy. Nakoniec primiešame múku rozmiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, soľou, karí korením a citrónovou kôrou.

Pečieme v predhriatej rúre (175 stupňov Celzia) cca 45 až 50 minút. Po vytiahnutí z rúry ho ešte necháme cca 15 minút vychladnúť vo forme a potom premiestnime na rošt.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakomBryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom

Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.

 

Čokoládový chliebČokoládový chlieb

Kto miluje čokoládu, je to pre neho ten pravý experiment.

 

Avokádové žemličkyAvokádové žemličky

Chutné a zdravé, a navyše dodajú energiu. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketový chlieb s vlašskými orechmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.