5. JUN 2016

Nátierka z mungo fazuliek

Mungo  sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. 

Na nátierku budete potrebovať

  • 200 g mungo fazuliek
  • cibuľu – stredne veľkú
  • 4 až 5 polievkových lyžíc oleja
  • 2 čajové lyžičky karí korenia
  • 1 čajovú lyžičku morskej soli
  • sušené paradajky
  • 600 ml vody

Postup

Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na oleji asi 5 až 8 minút, pridajte karí korenie, chvíľu restujte spolu s cibuľou a pridajte k tomu suché mungo fazuľky. Fazuľky predtým nenamáčajte, lebo by sa rozvarili. Celú zmes ešte pár minút restujte a zalejte ju 600 ml vody. Pridajte soľ a na miernom ohni varte cca 30 minút. Zmes je riedka, ale postupne bude hustnúť a na záver sa odparí voda a môžete metličkou nátierku rozšľahať, alebo najemno ponorným mixérom. Na záver dochutíte podľa vlastnej chute – sušené paradajky, bylinky a pod. Nátierku odložte po vychladnutí do chladničky a spotrebujte do 5 až 7 dní.

Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Baklažánovo-papriková nátierkaBaklažánovo-papriková nátierka

Chutná nátierka na celozrnný chlebík. 

 

domáca tatarská omáčkaDomáca tatárska omáčka

Pripravte si zdravú tatárku doma.

 

Pikantné guacamole s koriandromPikantné guacamole s koriandrom

Receptov na guacamole je milión. Máte svoj obľúbený? 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nátierka z mungo fazuliek

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.