Nátierka z mungo fazuliek
Mungo sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok.
Na nátierku budete potrebovať
- 200 g mungo fazuliek
- cibuľu – stredne veľkú
- 4 až 5 polievkových lyžíc oleja
- 2 čajové lyžičky karí korenia
- 1 čajovú lyžičku morskej soli
- sušené paradajky
- 600 ml vody
Postup
Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na oleji asi 5 až 8 minút, pridajte karí korenie, chvíľu restujte spolu s cibuľou a pridajte k tomu suché mungo fazuľky. Fazuľky predtým nenamáčajte, lebo by sa rozvarili. Celú zmes ešte pár minút restujte a zalejte ju 600 ml vody. Pridajte soľ a na miernom ohni varte cca 30 minút. Zmes je riedka, ale postupne bude hustnúť a na záver sa odparí voda a môžete metličkou nátierku rozšľahať, alebo najemno ponorným mixérom. Na záver dochutíte podľa vlastnej chute – sušené paradajky, bylinky a pod. Nátierku odložte po vychladnutí do chladničky a spotrebujte do 5 až 7 dní.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Baklažánovo-papriková nátierka
Chutná nátierka na celozrnný chlebík.
Pripravte si zdravú tatárku doma.
Pikantné guacamole s koriandrom
Receptov na guacamole je milión. Máte svoj obľúbený?