23. MÁJ 2016

Baklažánovo-papriková nátierka

Chutná nátierka na celozrnný chlebík. 

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibuľa (pre jemnejšiu chuť použite šalotku)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hŕstka orechov
  • 2 polievkové lyžice limetky
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup

Baklažán a papriku nakrájame na drobné kocky, orestujeme, dochutíme soľou a korením. Restovanú zeleninu rozmixujeme spolu s orechmi, cibuľou, olivovým olejom, limetkou a cesnakom. 

Zdroj receptu: foodbloger.com

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pikantné guacamole s koriandromPikantné guacamole s koriandrom

Receptov na guacamole je milión. Máte svoj obľúbený? 

 

 

KRÉMOVÁ kapiovo-orechová nátierkaKrémová kápiovo-orechová nátierka

Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba.

 

Avokádová salsaAvokádová salsa

Okrem avokáda využijete karfiol, zázvor a niekoľko ďalších ingrediencií. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Baklažánovo-papriková nátierka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.