Zvládni stres s ľahkosťou vďaka cvičeniam, jedálničkom a tipom v Supershape PREMIUM

Týždenný plán - NO STRESS

Teplý šalát z bielej fazule

Henrieta Peškovičová

„Šalát je jednoduchý a pestrý, hotový za krátku chvíľku." vraví Henrieta Peškovičová v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

fazula
Zdroj: Henrieta Peškovičová, kniha ZDRAVÉ RÝCHLOVKY
2. DEC 2017

Obed z bielej fazule si pripravíte rýchlo, ak ju máte vopred uvarenú, alebo môžete použiť konzervu s naturálnym alebo slaným nálevom. Fazuľa sa surová jesť nedá. Preto ani nebýva súčasťou raw kuchyne, možno iba ak fermentovaná.

Vhodné pre: Vegan

Porcie: 1 ks

Čas prípravy:  15 min.

Suroviny:

250 g bielej fazule (1 konzerva)

200 g mladej cukety

5 listov choy sum so stonkami

1 kapia

1 šalotka

2 strúčiky cesnaku

2 PL repkového oleja

hrsť červeného špenátu

drvené biele alebo čierne korenie

kokosový tuk

himalájska soľ

citrón

fazula

Postup:

1. Všetky surové ingrediencie umyjeme a šaláty usušíme v utierke. Šalotku očistíme, nakrájame na malé kocky. Cesnak pretlačíme, alebo ho nakrájame na plátky.

2. Z choy sum zrežeme stonky, pokrájame ich na 1 cm veľké kúsky. Na drobné kocky nakrájame aj kapiu, vnútro nepoužívame, ale odložíme ho napríklad do paradajkovej omáčky. Cuketu nakrájame na kolieska v hrúbke cca 5 mm.

3. Na veľkej panvici zohrejeme kokosový tuk a z cibuľky spravíme hustý základ. Cibuľka nesmie horieť, ani sa fritovať, má byť mäkká a jemná bez pachuti horenia. Na cibuľku pridáme bielu fazuľu a podlejeme trochou nálevu z konzervy alebo vodou. Voda zahustí základ s fazuľou a zároveň sa vyparí.

4. Teraz pridáme cesnak, kapiu a nakrájané stonky choy sum. Posolíme a dochutíme korením. Premiešame a stiahneme z ohňa. Suroviny sa majú len prehriať, nemajú byť ako lečo. Primiešame cuketu a necháme chvíľku odstáť.

5. Jedlo nikdy neservírujeme vriace na studený tanier. Taniere si zahrejeme v rúre, aby boli teplé, nie príliš horúce. Na tanier sa podáva aj surový šalát, tak nech tie krehké lístky hneď nezvädnú.

6. Zmes dáme na plytký široký tanier. Listy červeného špenátu a choy sum postriekame najskôr repkovým olejom. Na dosolenie môžeme použiť aj lupienkovú soľ a na záver všetko pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner

 

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Teplý šalát z bielej fazule

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.