Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Plnená zapečená kápia

Toto je jeden z tých improvizačných receptov, po ktorých siahnem vždy, keď mi zostanú nevyužité zvyšky jedla v chladničke.

Plnená zapečená kápia
13. MÁJ 2016

Suroviny (pre 2 osoby)

  • 3 kápie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť čiernych olív
  • 1 konzerva tuniaka
  • 5 lyžíc rajčinového pyré
  • hrsť petržlenovej vňate alebo pažítky
  • 1 PL kapár
  • 100 g cherry paradajok
  • 3 PL bielej fazule
  • 100 g tvrdého syra (ja som použila goudu)
  • soľ
  • korenie

Postup

Na panvici si na olivovom oleji  speníme cesnak, pridáme napoly nakrájané cherry paradajky, nadrobno nakrájanú 1 kápiu,  tuniaka, čierne olivy, kapary, biele fazule, rajčinové pyré, uvarenú ryžu a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Zvyšné 2 kápie prerežeme napoly, ugrilujeme z oboch strán a naplníme pripravenou zmesou. Navrch nastrúhame tvrdý syr a pokvapkáme olivovým olejom. Ak chcete mať plnku šťavnatejšiu, odporúčam do zmesi pridať 1 dcl zeleninového vývaru.

Zdroj receptu: Tatiana Leová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Avokádovo-mangový šalát s lososomAvokádovo-mangový šalát s lososom

Sýty šalát s puncom luxusu? Kombinácia avokáda a manga robí svoje.

 

Tuniakovo-kuskusový šalátTuniakovo-kuskusový šalát

Tuniaka s kuskusom stačí dochutiť morskou soľou a bazalkou. 

 

Čakankový šalátČakankový šalát

Veľmi rada varím a varenie hrá dôležitú úlohu aj v mojom živote profesionálnej športovkyne.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Plnená zapečená kápia

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.