Plnená zapečená kápia
Toto je jeden z tých improvizačných receptov, po ktorých siahnem vždy, keď mi zostanú nevyužité zvyšky jedla v chladničke.
Suroviny (pre 2 osoby)
- 3 kápie
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť čiernych olív
- 1 konzerva tuniaka
- 5 lyžíc rajčinového pyré
- hrsť petržlenovej vňate alebo pažítky
- 1 PL kapár
- 100 g cherry paradajok
- 3 PL bielej fazule
- 100 g tvrdého syra (ja som použila goudu)
- soľ
- korenie
Postup
Na panvici si na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme napoly nakrájané cherry paradajky, nadrobno nakrájanú 1 kápiu, tuniaka, čierne olivy, kapary, biele fazule, rajčinové pyré, uvarenú ryžu a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Zvyšné 2 kápie prerežeme napoly, ugrilujeme z oboch strán a naplníme pripravenou zmesou. Navrch nastrúhame tvrdý syr a pokvapkáme olivovým olejom. Ak chcete mať plnku šťavnatejšiu, odporúčam do zmesi pridať 1 dcl zeleninového vývaru.
Zdroj receptu: Tatiana Leová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Avokádovo-mangový šalát s lososom
Sýty šalát s puncom luxusu? Kombinácia avokáda a manga robí svoje.
Tuniaka s kuskusom stačí dochutiť morskou soľou a bazalkou.
Veľmi rada varím a varenie hrá dôležitú úlohu aj v mojom živote profesionálnej športovkyne.