Pridaj sa do LETNÉHO SHAPU so Supershape, začať môžeš aj DNES!

PREMIUM

Pečené placky zo sladkých zemiakov (batatov) plnené vajíčkom

Natália Spišiaková

Bataty sú skvelým zdrojom vlákniny, železa, prírodných cukrov, karbohydrátov a proteínov. Okrem ich kvalitnej výživovej hodnoty sú aj jednoduché na prípravu, pretože sa môžu použiť všade tam, kam zaraďujeme zemiaky.

Batatove placky
Zdroj: Natália Spišiaková
8. NOV 2018

Celkový čas prípravy: 25 minút

Porcie: 3 ks

SUROVINY:

  • 6 PL olivového oleja na opekanie
  • 3 bio vajcia
  • 1 ČL granulovaného cesnaku
  • 3 hrnčeky nahrubo nastrúhaných batatov
  • 3 PL jemných ovsených vločiek
  • 2 PL olivového oleja do zmesi
  • 2 ČL sušeného majoránu
  • 2 ČL čerstvého kôpru
  • 1⁄2 hrnčeka čedaru
  • hrsť špenátových listov soľ podľa potreby
  • soľ podľa potreby

POSTUP:

1. Bataty si nastrúhame nahrubo a takto nastrúhané ich dáme variť asi na 5 minút do osolenej vody spolu s bobkovým listom.

2. Po uvarení ich scedíme, odstránime bobkové listy a vytlačíme z nich maximum vody. Presypeme ich do väčšej misy a pridáme všetky ingrediencie okrem vajíčok a olivového oleja určeného na opekanie. Zmes poriadne premiešame.

3. Rúru predhrejeme na 220 °C. Vezmeme si väčšiu panvicu a batatovú zmes opekáme na olivovom oleji tak, aby bolo vidieť zlaté opečené miesta. Trvá to asi 5 minút.

4. Pripravíme si plech na pečenie, veľkou lyžicou odoberieme z panvice zmes zo sladkých zemiakov a na plechu vytvarujeme 3 väčšie placky. Zatiaľ zmes nedrží pokope – tak to má byť. Do stredu každej placky dáme vajíčko, osolíme, posypeme ešte troškou čedaru a dáme piecť na 15 minút.

5. Po vytiahnutí posypeme placky kôprom, troškou čili korenia a necháme mierne vychladnúť. Placky držia pokope vďaka vajíčku a čedaru a sú hotové!

Pokiaľ obľubujete vajíčka, tak vám odporúčame aj ďalší jednoduchý a chutný fit recept s vajíčkami - Karfiolový nákyp.

Tento chutný a fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

ZR

AUTORKA RECEPTU:

Natália Spišiaková

Poznáte ten pocit, keď vás niečo napĺňa natoľko, že s tým zaspávate? Neviete de novať, či je to stav prirodzený, alebo už hraničí s posadnutosťou. Ja sa takto cítim, keď myslím na jedlo, recepty a varenie. Aby som sa z toho nezbláznila, rozhodla som sa založiť si stránku, kde zostavujem jedlá, ktoré sa mi denne mihajú pred očami. A kde bolo, tam bolo, v máji 2013 vzniklo Zdravie na tanieri. Toto zázračné miesto je mojím pódiom, miestom, kde si čistím dušu, kde sa teším a rozdávam radosť. Prajem vám krásnu cestu mojimi zdravými receptami. Viac o mne nájdete v mojej ríši www.zdravienatanieri.sk.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečené placky zo sladkých zemiakov (batatov) plnené vajíčkom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.