Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pečené placky zo sladkých zemiakov (batatov) plnené vajíčkom

Natália Spišiaková

Bataty sú skvelým zdrojom vlákniny, železa, prírodných cukrov, karbohydrátov a proteínov. Okrem ich kvalitnej výživovej hodnoty sú aj jednoduché na prípravu, pretože sa môžu použiť všade tam, kam zaraďujeme zemiaky.

Batatove placky
Zdroj: Natália Spišiaková
8. NOV 2018

Celkový čas prípravy: 25 minút

Porcie: 3 ks

SUROVINY:

  • 6 PL olivového oleja na opekanie
  • 3 bio vajcia
  • 1 ČL granulovaného cesnaku
  • 3 hrnčeky nahrubo nastrúhaných batatov
  • 3 PL jemných ovsených vločiek
  • 2 PL olivového oleja do zmesi
  • 2 ČL sušeného majoránu
  • 2 ČL čerstvého kôpru
  • 1⁄2 hrnčeka čedaru
  • hrsť špenátových listov soľ podľa potreby
  • soľ podľa potreby

POSTUP:

1. Bataty si nastrúhame nahrubo a takto nastrúhané ich dáme variť asi na 5 minút do osolenej vody spolu s bobkovým listom.

2. Po uvarení ich scedíme, odstránime bobkové listy a vytlačíme z nich maximum vody. Presypeme ich do väčšej misy a pridáme všetky ingrediencie okrem vajíčok a olivového oleja určeného na opekanie. Zmes poriadne premiešame.

3. Rúru predhrejeme na 220 °C. Vezmeme si väčšiu panvicu a batatovú zmes opekáme na olivovom oleji tak, aby bolo vidieť zlaté opečené miesta. Trvá to asi 5 minút.

4. Pripravíme si plech na pečenie, veľkou lyžicou odoberieme z panvice zmes zo sladkých zemiakov a na plechu vytvarujeme 3 väčšie placky. Zatiaľ zmes nedrží pokope – tak to má byť. Do stredu každej placky dáme vajíčko, osolíme, posypeme ešte troškou čedaru a dáme piecť na 15 minút.

5. Po vytiahnutí posypeme placky kôprom, troškou čili korenia a necháme mierne vychladnúť. Placky držia pokope vďaka vajíčku a čedaru a sú hotové!

Pokiaľ obľubujete vajíčka, tak vám odporúčame aj ďalší jednoduchý a chutný fit recept s vajíčkami - Karfiolový nákyp.

Tento chutný a fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

ZR

AUTORKA RECEPTU:

Natália Spišiaková

Poznáte ten pocit, keď vás niečo napĺňa natoľko, že s tým zaspávate? Neviete de novať, či je to stav prirodzený, alebo už hraničí s posadnutosťou. Ja sa takto cítim, keď myslím na jedlo, recepty a varenie. Aby som sa z toho nezbláznila, rozhodla som sa založiť si stránku, kde zostavujem jedlá, ktoré sa mi denne mihajú pred očami. A kde bolo, tam bolo, v máji 2013 vzniklo Zdravie na tanieri. Toto zázračné miesto je mojím pódiom, miestom, kde si čistím dušu, kde sa teším a rozdávam radosť. Prajem vám krásnu cestu mojimi zdravými receptami. Viac o mne nájdete v mojej ríši www.zdravienatanieri.sk.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečené placky zo sladkých zemiakov (batatov) plnené vajíčkom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.