Cícerová panvička
„Osobne mám veľmi rada kombináciu zeleniny a strukovín. Zvláštnosť receptu je vo vynikajúcej chuti, ktorú dodáva tomuto jedlu práve zmes korenia, ktorá je v ňom použitá. Zvyknem ho jedávať na obed alebo aj na večeru, najmä po výdatnom tréningu.“ vraví Jana Šimkovičová, autorka receptu a zakladateľka portálu CVIČTE.SK.
Vhodné pre: Bez laktózy, Bez lepku
Porcie: 4 ks
Čas prípravy: 20 min.
Suroviny:
200 g cícera
100 g hrášku
4 PL masla ghí
1 ČL rasce
1 ČL horčičných semienok 2 ČL karí korenia
1 ČL sladkej červenej papriky
1 ČL škorice
2 strúčiky cesnaku
2 stredne veľké mrkvy
1 sladký zemiak (batat)
1 cibuľa
štipka čierneho korenia
štipka himalájskej soli
Postup:
1.Batat nakrájame na širšie pásiky a dáme variť, kým nie je mäkký. Varíme spolu aj hrášok s mrkvou, kým nie sú mäkké.
2. Nakrájame si cibuľu a cesnak na drobné kúsky. Na panvici rozpálime ghí, pridáme horčičné semienka a pražíme ich, kým sa nezačnú točiť a pukať.
3. Pridáme rascu a minútku opražíme, kým nezačne peniť.
4. Doplníme zvyšok korenín, opražíme cibuľu a cesnak. Zalejeme zhruba 1 dcl vody a celú zmes necháme 2 minúty prevrieť.
5. Pridáme cícer, ktorý opražíme dozlatista. Nakoniec zeleninu a všetko spolu premiešame a dochutíme štipkou soli.
Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.