Omega-3 pizza
Táto pizza je skvelou náhradou za klasickú pšeničnú pizzu. Je bohatá na omega3 mastné kyseliny vďaka veľkému množstvu ľanového semiačka. Okrem toho obsahuje veľa vlákniny, preto ju naše telo trávi pomalšie. Odporúčam nerobiť príliš hrubé cestu a nenechávať príliš dlho v rúre, aby nebola “suchá”.
Vhodné pre: Vegetarián, Bez lepku
Porcie: 8 ks
Čas prípravy: 25 min.
Suroviny:
- 200g mozzarella strúhaná
- 120 g kukurica
- 3 ks vajíčka
- 2 ks paradajka
- 10ml olivový olej
- 1 hrnček ľanových semiačok (mleté)
Postup:
1. Pomleté ľanové semiačka zmiešame s vajíčkom a s cca 50 - 70g postrúhanej mozzarelly.
2. Vyformujeme si guľaté cesto, ktoré dáme zapiecť na cca 12 - 15 min na 180°C.
3. Potom pridáme kukuricu, paradajky, a zvyšok mozzarelly, posypeme oregánom a bazalkou a dáme opäť na chvíľu zapiecť.
4. Môžeme vrch mierne pokvapkať olivovým olejom.
5. Taktiež vieme použiť ľubovoľnú zeleninu alebo pridať na vrch iný druh syra.
Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.