Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Karfiolový nákyp

Nutrične bohatý recept, ktorý obsahuje veľa zeleniny a má málo kalórií, preto je vhodný aj pri chudnutí.

Karfiolovy nakyp
Zdroj: Jana Šimkovičová
21. MAR 2018

Vhodné ak hľadáte jedlo: bez laktózy, bez lepku

Čas prípravy: 30 min.

Počet porcií: 8

 

SUROVINY:

250 g nastrúhanej mozzarelly

150 – 200 g syra balkánskeho typu

200 g (3 ks) paradajky

1 ks karfiolu (menšieho)

5 g bazalky

5 g oregana

1/2 brokolice

2 - 3 ks mrkvy

4 - 5 ks vajíčkosť veľ. M

maslo na vymastenie

soľ

 

POSTUP:

Karfiol a brokolicu spolu uvaríme domäkka.

Medzitým uvaríme, ošúpeme a prepasírujeme paradajky a nastrúhame mrkvu. Pri varení poriadne zlejeme vodu z brokolice a karfiolu. Ideálne ak necháme chvíľu aj odpariť, aby sme nemali riedke cesto.

Zmiešame si 180 g mozarelly so 4 vajíčkami. Pridáme soľ, oreganzo a bazalku.

V sklenej forme, ktorú môžeme mierne vymastiť maslom, necháme mierne zapiecť v rúre na cca 10 minút, aby sa odparila prebytočná voda. Prípadne ju zlejeme. Navrch pridáme pasírované paradajky, zvyšok mozzarelly s vajíčkom a balkánskym (prípadne iným) syrom a mrkvu.

Opäť necháme na chvíľu zapiecť.

 

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner

AUTOR RECEPTU:

Michal Pataky

obľúbený tréner a víťaž prestížnej súťaže FIT LEADER 2017 v kategórii najlepšie Video


Autor článku

MichalP

Michal Pataky

Moje meno je Michal Pataky a som zakladateľom internetového obchodu protrening.sk, autorom blogu michalpataky.com podnikateľom, propagátorom zdravého životného štýlu, trénerom, rekreačným športovcom, blogerom a človekom, ktorý raz zmení celé Slovensko.

www.michalpataky.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Karfiolový nákyp

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.