Karfiolový nákyp
Nutrične bohatý recept, ktorý obsahuje veľa zeleniny a má málo kalórií, preto je vhodný aj pri chudnutí.
Vhodné ak hľadáte jedlo: bez laktózy, bez lepku
Čas prípravy: 30 min.
Počet porcií: 8
SUROVINY:
250 g nastrúhanej mozzarelly
150 – 200 g syra balkánskeho typu
200 g (3 ks) paradajky
1 ks karfiolu (menšieho)
5 g bazalky
5 g oregana
1/2 brokolice
2 - 3 ks mrkvy
4 - 5 ks vajíčkosť veľ. M
maslo na vymastenie
soľ
POSTUP:
Karfiol a brokolicu spolu uvaríme domäkka.
Medzitým uvaríme, ošúpeme a prepasírujeme paradajky a nastrúhame mrkvu. Pri varení poriadne zlejeme vodu z brokolice a karfiolu. Ideálne ak necháme chvíľu aj odpariť, aby sme nemali riedke cesto.
Zmiešame si 180 g mozarelly so 4 vajíčkami. Pridáme soľ, oreganzo a bazalku.
V sklenej forme, ktorú môžeme mierne vymastiť maslom, necháme mierne zapiecť v rúre na cca 10 minút, aby sa odparila prebytočná voda. Prípadne ju zlejeme. Navrch pridáme pasírované paradajky, zvyšok mozzarelly s vajíčkom a balkánskym (prípadne iným) syrom a mrkvu.
Opäť necháme na chvíľu zapiecť.
Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.
AUTOR RECEPTU:
obľúbený tréner a víťaž prestížnej súťaže FIT LEADER 2017 v kategórii najlepšie Video