Špaldový chlebík
Vyskúšajte ďalší vynikajúci recept na domáci chlieb.
Suroviny:
- 500 g špaldovej celozrnnej múky
- 1/2 kocky droždia
- 380 ml vlažnej vody
- 2 PL olivového oleja
- trošku trstinového cukru, štipku soli
- 2 PL tekvicových semiačok
- 1 PL slnečnicových semiačok
- 2 PL chia semiačok
- 100 g mletých orechov
Postup:
Múku zmiešame s orechmi a semiačkami, pridáme štipku soli. Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme štipku cukru a olivový olej. Keď sa droždie rozpustí, zmiešame to s múkou. Miesime, miesime, miesime, kým sa cesto neoddeľuje od misy. Zakryjeme, necháme 50 minút vykysnúť. Vytvarujeme bochník, nožom spravíme krížik, poďakujeme sa a potom na zľahka pomúčenom plechu pečieme pri 180 °C hodinu.
Zdroj receptu: delissima.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb.
Bezlepkové ciabatky s prekvapením
Ponúkam vám overený recept na bezlepkové „ciabatky“, špeciálne doplnené o syrovo-špenátovú plnku.
Fantastická žltá nátierka z cukety
Neviete, čo s cuketou? Pripravte si lahodnú nátierku.
Diskusia k článku - Špaldový chlebík
Nový príspevok
Dobrý večer môžem sa opýta akú celozrnu špaldovú múku ste pouzili? Či hladku, polohrubú alebo hrubú?
Ďakujem