Zvoľte stranu: Predchádzajúca strana 201-220 | 221-240 | 241-260 | 261-278
Kuskusové rizoto s proteínmi
17
SEP
Kuskusové rizoto s proteínmi

Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode. Kuskus je nenáročný na prípravu a ak do neho pridáte cícer, fazuľu a kukuricu, zabezpečíte si aj prísun potrebných proteínov. 

Celý článok
Fitness sviečková s cestovinou, brokolicou a kuracím mäsom
Fitness sviečková s cestovinou, brokolicou a kuracím mäsom
16
SEP

Ešte ste nejedli fitness sviečkovú? Je načase, aby ste si ju doma pripravili. 

Baklažán pre fajnšmekrov
Baklažán pre fajnšmekrov
9
SEP

Voňavý baklažán, šalotky a strúčiky cesnaku, marinované v lahodnej omáčke a ochutenej červeným vínom, nesklamú ani ako slávnostné jedlo na výnimočnú príležitosť.

Smaccafam di grano saraceno
Smaccafam di grano saraceno
8
SEP

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina a dôležitou ingredienciou je tu klobása (salsiccia), alebo párok.

Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou
Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou.
1
SEP

Toto jedlo má lahodnú chuť a okrem fytonutientov, vitamínov a minerálov obsahuje množstvo zdraviu prospešnej vlákniny. Kombináciou farieb navyše dodáte telu viac výživných látok, ako keby ste si dali iba cestoviny s tekvicou.

Údené guličky na zeleninovej podstielke
Údené guličky na zeleninovej podstielke
27
AUG

Ľahké a výživné guličky z údeného tofu, ktoré odporúčame aj k špagetám s paradajkovou omáčkou. 

Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou
Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou
26
AUG

Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov a dokonca aj železo. Ďalej sme použili špaldovú celozrnnú hladkú múku, ale ak chcete bezlepkovú formu jedla, použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.

Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami
Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami
20
AUG

Neviete, čo dnes pripraviť na obed? Vyskúšajte tento zdravý recept!

Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom
Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom
15
AUG

Vyskúšajte niečo menej tradičné. Pražma s batátmi chutí jedinečne. 

Jahňacie stehno s bylinkovým pestom (stévia, mäta, šalvia)
Jahňacie stehno s bylinkovým pestom / stévia, mäta, šalvia/
13
AUG

Tento recept je jednoduchý, a predsa má sviatočný nádych. Môžete ho využiť pri oslavách i pre návštevy, kde ich prekvapíte  osviežujúcou chuťou pesta, alebo si urobte jednoducho hody ako ja dnes.

Zeleninovo-pohánkové fašírky
Zeleninovo-pohánkové fašírky
2
AUG

Nedávno som si robila zeleninový vývar do zásoby, niekedy ho totiž zvyknem zamraziť a používam namiesto bujónu napríklad do ryže alebo do polievok. Kedže som nevedela, čo s uvarenou zeleninou, napadlo mi urobiť fašírky. 

 

Rybie špenátové tofu karbonátky
Rybie špenátové tofu karbonátky
1
AUG

Špenát a tofu? Výborná kombinácia!

Baba ganoush alebo keď baklažán chutí inak
Keď baklažán chutí inak – Baba ganoush
24
JUL

Základom baba ganoush je baklažán, ktorý sa pripravuje tradične tak, že sa upečie v rúre, alebo sa pečie priamo  na otvorenom ohni, čím získava jemne zaúdenú príchuť. Ja doma samozrejme otvorený oheň nemám, a tak prišla na rad moja elektrická rúra.

| Počet komentárov: 1
Dubákové ragú
Dubákové ragú
20
JUL

Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy. Nachádzajú sa kdesi medzi týmito dvoma druhmi. Z pohľadu živín obsahujú huby veľa minerálov, vlákniny, esenciálnych aminokyselín, vitamín D a niacín (B3), riboflavín (B2), majú nízky obsah kalórií a sú takmer bez tuku.

| Počet komentárov: 1
Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak
Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak
17
JUL

Počuli ste už niekedy o karfiolovom ceste? Nám o ňom nedávno rozprával jeden kamarát a veľmi si ho pochvaľoval, tak sme sa tento týždeň pustili do príprav.

Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke
Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke
15
JUL

O tom, že aj fašírky sú zdravé, sa presvedčíte v nasledovnom recepte.

Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom
Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom
12
JUL

Quinoa je skvelou potravinou nielen vďaka jedinečnej chuti, ale aj obsahu zdraviu prospešných látok.

Zajačia roláda s mäsom a špenátom
Králik v roláde
9
JUL

Pripravíme si spolu naozajstnú mäsovo-mäsovú roládu a to s použitím kvalitného zajačieho mäsa.

Bulgur so zeleninou a tofu
Petra Paulinyová
Bulgur so zeleninou a tofu
23
JUN

Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.

Grétkin ovocný kuskus
Grétkin ovocný kuskus
18
JUN

Dá sa pripravovať nasladko či naslano, ja sladkú variantu zbožňujem. A tak isto aj naše 16-mesačné krsniatko Grétka

 

Zvoľte stranu: Predchádzajúca strana 201-220 | 221-240 | 241-260 | 261-278
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2711
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.