Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Bravčové saté so zeleninovým wokom

redakcia

Hľadáte zmenu a chceli by ste niečo iné ako kuracie mäso? 

Bravčové saté so zeleninovým wokom
1. FEB 2016

Suroviny:

Suroviny

2 osoby

bravčové filé

mrkva

brokolica

červená cibuľa

cesnak

zázvor

sójová omáčka

kešu oriešky

drevené špajdle

med

olej

olivový/sezamový olej

2 ks

2 ks

250 g

1 ks

2 ks

1 PL

2 PL

1 PL

4 ks

2 ČL

2 PL

1 PL

Postup:

Ošúpeme cesnak, nasekáme ho najemno a zmiešame v malej miske s medom, sójovou omáčkou a olivovým olejom (prípadne so sezamovým olejom). Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm. Premiešame s polovičným množstvom marinády a necháme aspoň 20 minút postáť v chladničke. Zvyšnú marinádu si odložíme na neskôr.

Medzitým ošúpeme mrkvu a nakrájame ju na tenké pásiky. Brokolicu opatrne opláchneme, rozdelíme na ružičky a odrežeme hlúbik. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé asi centimeter. Orechy nasekáme nahrubo. Zázvor ošúpeme a nasekáme najemno.

Marinované kúsky mäsa vyberieme z chladničky a napicháme na drevené špajdle. Polovičné množstvo oleja rozohrejeme na panvici a špízy opekáme asi 3-4 minúty zo všetkých strán. Opečené špízy vyberieme z panvice a marinádu, v ktorej bolo naložené mäso, vylejeme do panvice a necháme asi 3 minúty povariť (marináda by mala zhustnúť). Potom špízy znova poukladáme do panvice a necháme podusiť na miernom ohni.

Zatiaľ vo veľkej panvici, alebo panvici na wok rozohrejeme zvyšný olej a asi 3 minúty na ňom opekáme cibuľu aj brokolicu. Pridáme mrkvu a ešte minútu opekáme.

Vmiešame zvyšnú marinádu a zázvor a znova krátko prehrejeme. Na záver primiešame kešu orechy. Zeleninu naservírujeme na taniere so špízmi a podávame.

Recept poskytla spoločnosť Vardoma.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Domáce mexické wrapyDomáce mexické wrapy

Čierna fazuľa patrí medzi „dobré“ komplexné sacharidy, zasýti na dlhšiu dobu a pozitívom je aj jej cena.

 

Rizoto s portobello hríbamiRizoto s portobello hríbami

Portobello hríby majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín. 

 

Steak na rímskom šaláteSteak na rímskom šaláte

Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bravčové saté so zeleninovým wokom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.