Bravčové saté so zeleninovým wokom
Hľadáte zmenu a chceli by ste niečo iné ako kuracie mäso?
Suroviny:
Suroviny |
2 osoby |
bravčové filé mrkva brokolica červená cibuľa cesnak zázvor sójová omáčka kešu oriešky drevené špajdle med olej olivový/sezamový olej |
2 ks 2 ks 250 g 1 ks 2 ks 1 PL 2 PL 1 PL 4 ks 2 ČL 2 PL 1 PL |
Postup:
Ošúpeme cesnak, nasekáme ho najemno a zmiešame v malej miske s medom, sójovou omáčkou a olivovým olejom (prípadne so sezamovým olejom). Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm. Premiešame s polovičným množstvom marinády a necháme aspoň 20 minút postáť v chladničke. Zvyšnú marinádu si odložíme na neskôr.
Medzitým ošúpeme mrkvu a nakrájame ju na tenké pásiky. Brokolicu opatrne opláchneme, rozdelíme na ružičky a odrežeme hlúbik. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé asi centimeter. Orechy nasekáme nahrubo. Zázvor ošúpeme a nasekáme najemno.
Marinované kúsky mäsa vyberieme z chladničky a napicháme na drevené špajdle. Polovičné množstvo oleja rozohrejeme na panvici a špízy opekáme asi 3-4 minúty zo všetkých strán. Opečené špízy vyberieme z panvice a marinádu, v ktorej bolo naložené mäso, vylejeme do panvice a necháme asi 3 minúty povariť (marináda by mala zhustnúť). Potom špízy znova poukladáme do panvice a necháme podusiť na miernom ohni.
Zatiaľ vo veľkej panvici, alebo panvici na wok rozohrejeme zvyšný olej a asi 3 minúty na ňom opekáme cibuľu aj brokolicu. Pridáme mrkvu a ešte minútu opekáme.
Vmiešame zvyšnú marinádu a zázvor a znova krátko prehrejeme. Na záver primiešame kešu orechy. Zeleninu naservírujeme na taniere so špízmi a podávame.
Recept poskytla spoločnosť Vardoma.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Čierna fazuľa patrí medzi „dobré“ komplexné sacharidy, zasýti na dlhšiu dobu a pozitívom je aj jej cena.
Portobello hríby majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín.
Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed.