14. JAN 2016

Steak na rímskom šaláte

redakcia

Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed. 

Suroviny pre 2 osoby: 

  • 2 ks hovädzieho stehna na steak
  • 1 ks rímskeho šalátu
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 4 ks reďkovky
  • 1 ks celozrnnej bagety
  • 1 PL medu
  • 1 ČL horčice
  • 1 PL oleja
  • 2-3 PL octu
  • štipka soli a korenia 

Príprava: 

Šalát opláchneme, prebytočnú vodu otrasieme a šalát nakrájame priečne na pásiky hrubé asi 1 centimeter. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Z reďkovky odrežeme korene, prípadne aj listy a prekrojíme na štvrtiny.

Steaky umyjeme a osušíme. Ak majú po okrajoch vrstvu tuku, na viacerých miestach ju narežeme. Na panvici rozohrejeme olej a steaky opekáme na silnom ohni asi 3 minúty z každej strany. Z oboch strán rovnomerne osolíme a ochutíme korením, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minút odpočívať.

Panvicu s olejom stiahneme z ohňa a rozmiešame v nej med, ocot a horčicu. Omáčku necháme v panvici trochu vychladnúť.

Prísady na šalát krátko zohrejeme na panvici, aby šalátové listy príliš nezvädli. Vlažný šalát naservírujeme na taniere, na listy šalátu poukladáme steaky a podávame z nakrájanou čerstvou bagetou.

Recept poskytla spoločnosť Vardoma.sk.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Recept týždňa: farebný cviklový cvetFarebný cviklový svet

Výborný cviklový šalát aj na zimné dni. 

 

Zimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkouZimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkou

Chutný, ľahký, zdravý a jednoduchý na prípravu. Šalát, ktorý je ideálny ako zdravý obed či večera.

 

Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikomUhorkovo-cuketový šalát s balzamikom

Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Steak na rímskom šaláte

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.