26. JAN 2016

Rizoto s portobello hríbami

Portobello hríby majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín. Sú výborným zdrojom medi, ktorú naše telo potrebuje na produkciu červených krviniek a na prenášanie kyslíka po tele. 

Čo budeme potrebovať na 2 porcie:

  • 200 g ryže 
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 PL tahini (sezamová pasta)
  • 1 PL tamari
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 PL olivového oleja
  • na opečenie hríbov olivový alebo kokosový olej bez vône
  • 4 portobello hríby
  • soľ a čierne korenie

Postup:

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť ryžu v asi dvojnásobnom množstve vody. Keď začne voda vrieť, pridáme pretlačený cesnak a tamari. Ryžu varíme asi 20 minút domäkka na veľmi miernom ohni. Sem-tam ryžu skontrolujte, možno bude potrebné pridať vodu.
Ku koncu varenia si opečieme hríby na panvici (ja rada pečiem na kokosovom oleji bez vône). Keď hríby zmäknú, pridáme uvarenú ryžu, tamari, olivový olej a citrónovú šťavu. Posolíme, pokoreníme a povaríme na miernom ohni ďalších 5-10 minút, aby sa chute prepojili.

Zdroj receptu: zhravo.sk 

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur s baklažánom a tofuBulgur s baklažánom a tofu

Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť. 

 

Hubové rizoto so shitake a zeleninouHubové rizoto so shitake a zeleninou

Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov, a pri použití správnych surovín má ideálne nutričné hodnoty.

 

 

Karfiolové rizotoKarfiolové rizoto

Čo poviete na karfiolové rizoto ako dnešné menu? 


Autor článku

Zhravo.sk

Zhravo .sk

Zhravo vzniklo spojením slov, ktoré tvoria základnú myšlienku nášho blogu a to zdravo a hravo. Sme manželia Grófovci a máme ...obrovskú radosť z toho, že sme našli spôsob, ako sa cítiť naozaj fit prostredníctvom zlepšenia životosprávy. Zistili sme, že žiť zdravo je naozaj jednoduché. Racionálny prístup k výžive nám prináša samé pozitíva a tento blog je tu na to, aby sme sa o ne s Vami delili.

www.zhravo.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rizoto s portobello hríbami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.