Mrkvové placky sú skvelá vec. Sú ľahké, nejde do nich žiadna múka, sú zdravé a diétne, sú hotové asi za pätnásť minút. A na rozdiel od tých zemiakových by ste po ich zjedení nemali skončiť na pohotovosti so žlčníkovým záchvatom. Čo som do nich všetko dala? Celý zväzok mrkvy, čili vločky, vlašské orechy a voňavý koriander.
Pri tomto recepte sa varia dve polievky nezávisle od seba – mrkvová a papriková – výborne chutia aj samostatne.
"Rada varím tie jedlá, do ktorých môžem pridávať stále nové ingrediencie. Takto som sa vlastne naučila variť – doslova som sa hrala s jedlom a skúšala, čo mi bude chutiť," povedala svetoznáma tenistka Patty Schnyder.
Chcete sa stravovať zdravo a zároveň chutne? Dozvedieť sa viac o správnej výžive a ako vplýva strava na náš športový výkon? Príďte na prednášku Dobré verzus zlé kaĺorie s výživovým poradcom Dušanom Plichtom.
"Rada večeriam so svojím manželom. Je príjemné mať každý deň aspoň jedno spoločné jedlo," hovorí svetoznáma tenistka Patty Schnyder.
Mäso som vložila do hrnca, spustila funkciu FRY, osmažila, to isté som urobila so zeleninou, potom som to celé podliala vínom, vyredukovala, zaliala vývarom, zapla tlačítko STEW a po hodine a pol som mala na tanieri šťavnaté, mäkké a rozpadávajúce sa mäso…
Rozhodla som sa oprášiť náš obľúbený rodinný recept a upraviť ho do zdravšej verzie. Je vhodný aj pre tých, čo sú alergickí na pšenicu, nie však pre celiatikov, lebo špalda obsahuje lepok, i keď v nižšej miere ako pšenica. Bielu múku som nahradila špaldovou a cukor medom a stéviou. Doteraz som používala stéviu v prášku, až kým som nedávno dostala od sestry stéviový koncentrát – 1g nahradí 300g cukru, čiže do koláču postačí ½ – 1 polievková lyžica.
Tanečníčka Veronika Ferancová, zo skupiny Ladylicious, nemá čas na každodenné varenie. Preto si pripravuje svoje vlastné recepty, najčastejšie z tých surovín, ktoré nájde v chladničke. A tak vznikol aj šalát, ktorého recept vám dnes ponúka. Je chutný a dokonale vás zasýti.
Pizza je lákadlom pre nejedného z nás a len ťažko jej odolať. Prekvapte však svoju rodinu a svojich známych odlišnou „pizzou“, teda niečím, čo nám ju trocha svojím tvarom pripomína, ale v skutočnosti ide o zdravé a chutné jedlo. Recept spočíva v klasickej príprave vajec, ale práve nápad v spôsobe servírovania robí tento pokrm netradičným.
Aj z troch jednoduchých a bežne dostupných ingrediencií sa dá vykúzliť chutné, zdravé, lacné a relatívne rýchle jedlo. Pyré, salsa a zvyšok len tak orestovať a k tomu pridať nejakú bielkovinu, či už grilovaný tofu syr alebo hermelín.
Pripravte si osviežujúci proteínový nápoj, ktorý Vám pozdvihne náladu na celé poobedie, prípadne ho využitie aj na dodanie energie v náročné dopoludnia. Rýchla a správna kombinácia kefíru, semiačok a jahôd sú tou správnou voľbou. Ak ešte nápoj posypeme kvalitnou horkou čokoládou, poteší sa aj ten náročný konzument, a to najmä ženského pohlavia.
Viete, že vajíčka na mexický spôsob sú jedny z najzdravších raňajok, aké si môžete dopriať? A obzvlášť, ak vaše vajíčka pochádzajú z domáceho chovu, tak v nich zaručene nájdete tie najlepšie omega-3 mastné kyseliny a práve tie v kombinácii s avokádom vám dodajú skutočnú energiu, ktorú každé ráno potrebujete. Je však ten najlepší spôsob prípravy vajíčok, aby sme z nich získali dostatok energie?
Plnený opekaný balkažán s pažítkovou omáčkou je chutné, zdravé a na prípravu jednoduché jedlo. Nezaberie vám viac ako 20 minút.
Viete si predstaviť kombináciu takých skvelých ingrediencií, akými sú hovädzie mäso a lahodná káva? Milovníci kávičky si tentokrát prídu na svoje. Vyskúšajte si pripraviť unikátnu marinádu, ktorá dodá vášmu steaku jedinečnú a nepoznanú chuť, ktorá osloví každého gurmána. Navyše vás toto jedlo výborne zahreje a zasýti.
V druhej časti si povieme postup, ako pripraviť nakladaný syr a marinované tofu.
Odkedy som sa vrátila z bylinkovej záhrady z Valtíc s taškami plnými byliniek, som mala čo robiť, aby som stihla všetko spracovať. Nadupaná teóriou o tom kedy zbierať bylinky, ako ich sušiť, ktoré časti bylín použiť a pod. som si vyskúšala hneď niekoľko spôsobov spracovania.
Predstavte si, že prekvapíte rodinu a ako dezert im ponúknete netradičný cheesecake upečený len z tých najlepších ingrediencií. Víkendová pohoda a malé maškrtenie idú ruka v ruke.
Sú bez bielej múky a cukru, a teda veľmi zdravé a jednoduché na prípravu. Vyskúšajte!
Medvedie labky nemusíte piecť iba na Vianoce, ich zdravšiu verziu ocení každá návšteva!
Šošovica, mrkva a petržlen. To sú tri hlavné ingrediencie na prípravu tohto pokrmu.