Šalát Tabbouleh
"Rada večeriam so svojím manželom. Je príjemné mať každý deň aspoň jedno spoločné jedlo," hovorí svetoznáma tenistka Patty Schnyder.
Počet porcií: 4
Čas na prípravu: 20 minút
Čas varenia: 15 minút
Suroviny:
- 125g predvarenej pšenice
- 1 nadrobno nakrájaná červená cibuľa
- polovica uhorky ( olúpaná a nakrájaná na plátky )
- 4 olúpané a nakrájané paradajky bez semienok
- 4 polievkové lyžice nasekaného čerstvého petržlenu
- 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej mäty
Zálievka:
- šťava z jedného citrónu
- 6 polievkových lyžíc olivového oleja
Postup:
Pšenicu varte vo vode po dobu 10 až 15 minút ( alebo podľa návodu na obale ). Potom ju zlejte a ochlaďte studenou vodou. Zmiešajte s ostatnými surovinami v mise. Zálievku pripravte zmiešaním citrónovej šťavy a olivového oleja. Dochuťte podľa potreby a prelejte šalát.
Tipy Whirlpool:
Predvarenú pšenicu môžete dokonale pripraviť pomocou mikrovlnnej rúry Whirlpool s technológiou 6. zmysel a funkciou Steam pre varenie v pare. Nasypte pšenicu do spodnej časti odparníka, prilejte cca 500 ml vody, osoľte a varte 10 minút pomocou funkcie Steam 6. Zmysel. Predvarená pšenica pohltí všetku vodu, bude ľahká a nadýchaná – jednoducho dokonalá na vynikajúci šalát tabbouleh!
Zdroj: http://www.whirlpool.sk/recepty