Amarantový koláč s medvedím cesnakom a cibuľovým chutney
Tento týždeň som mala „indické“ chute. Rezonovali vo mne chute a vône aromatických korenín z ajurvédskeho workshopu.
13. MAR 2014
Ingrediencie:
- 2 šálky amarantu
- 4 šálky zeleninového vývaru
- Medvedí cesnak
- 1 vaječný bielok
- 5 cibúľ
- ½ ČL horčičných semienok
- ½ ČL koriandru
- soľ, čierne korenie
- olivový/kokosový olej
Postup:
Amarant uvaríme v zeleninovom vývare, pridáme najemno nakrájaný medvedí cesnak a vyšľahaný sneh z bielka, dochutíme soľou a korením a jemne všetko spolu premiešame. Multicooker nastavíme na funkciu bake, teplotu na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút.
Na kokosovom/olivovom oleji orestujeme horčičné semienka, koriandrové semianka, pridáme na polkruhy nakrájanú cibuľu. Osolíme, okoreníme. Dusíme cca 20-30 minút domäkka. Chutney vylejeme na upečené cesto a rovnomerne rozotrieme.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)