Powerfood snack: Vajíčka servírované ako pizza
Pizza je lákadlom pre nejedného z nás a len ťažko jej odolať. Prekvapte však svoju rodinu a svojich známych odlišnou „pizzou“, teda niečím, čo nám ju trocha svojím tvarom pripomína, ale v skutočnosti ide o zdravé a chutné jedlo. Recept spočíva v klasickej príprave vajec, ale práve nápad v spôsobe servírovania robí tento pokrm netradičným.
Ingrediencie:
- 8 veľkých vajec
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať 3 PL
- strúhaná mrkva 1 a 1/2 šálky strúhanej mrkvy
- cibuľky nakrájané na tenké plátky 3 ks
- špargľa 230 g – diagonálne nakrájaná na cca 2 cm kúsky
- cesnak 3 strúčiky
- nastrúhaný syr - 1 šálka
- mleté čierne korenie
- kajenské korenie 1/8 ČL
- extra panenský olivový olej 2-3 PL
Postup:
1. Rúru si predhrejeme na 190°C.
2. Rozšľaháme vajcia s petržlenovou vňaťou, čiernym a kajenským korením.
3. Na panvici na miernom ohni si rozohrejeme panenský olivový olej a opražíme cibuľku do zlatista. Pridáme špargľu a opečieme ju dochrumkava.
4. Následne zmiernime oheň (nízka teplota), pridáme ku špargli rozšľahané vajcia, mrkvu a syr, všetko spolu premiešame.
5. Zmiešanú zmes necháme variť bez miešania 10 až 12 minút, až pokiaľ vajcia sú takmer uvarené.
6. Dáme do rozohriatej trúby a pečieme, až kým nie je povrch zlatistý.
Tip:
Nakrájajte a servírujte ako plátky pizze. Vaši hostia budú prekvapení chuťou takejto zdravej verzie “pizze”.