Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Mrkvovo-papriková krémová polievka

Pri tomto recepte sa varia dve polievky nezávisle od seba – mrkvová a papriková – výborne chutia aj samostatne.

Mrkvovo-papriková krémová polievka
11. MAR 2014

Potrebujeme:

Na mrkvovú curry polievku (samostatne recept pre 2 osoby):

  • 300 g mrkvy
  • 80 g zemiakov
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1,5 ML curry
  • olivový olej
  • 600 ml zeleninového vývaru (vo vriacej vode rozpustíme jednu kocku instantného zeleninového bujónu)
  • 100 – 150 ml smotanového jogurtu (podľa chuti)
  • 1,5 ML hladkej múky
  • soľ
  • (petržlenovú vňať alebo maslo a jedna mrkva na dekoráciu)
     

Na pikantnú paprikovú polievku (samostatne recept pre 2 osoby):

  • 4 červené papriky
  • 1/2 sušenej chilli papričky (podľa chuti)
  • 10 ml repkového alebo iného oleja
  • soľ

Postup:

Začneme s mrkvovou polievkou. Mrkvu a zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a nakrájame najemno. Očistíme aj cesnak.

Vo väčšom hrnci zohrejeme približne 2 PL oleja a opražíme na ňom cibuľu. Cesnak pretlačíme a pridáme k cibuli. Pridáme mrkvu, zemiaky a curry. Minútku miešame a potom zalejeme zeleninovým vývarom. Necháme zovrieť a varíme na miernom ohni 20 – 25 min., kým je všetko mäkké.

Kým sa zelenina varí, začneme s prípravou pikantnej paprikovej polievky. Papriky umyjeme, odstránime semiačka a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájame si chilli papričku a opražíme ju krátko v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané kúsky papriky, ktoré chvíľu opražíme a následne zalejeme 50 ml vody. Papriky varíme pod pokrievkou na miernom ohni do zmäknutia približne 15 min. Nakoniec papriky rozmixujeme a ochutíme soľou, príp. sójovou omáčkou.

Keď máme hotovú paprikovú polievku, rozmixujeme uvarenú zeleninu pre mrkvovú polievku. Zmiešame jogurt s múkou, vmiešame ho do polievky a necháme zovrieť. Povaríme približne 5 min. a ochutíme soľou a korením.

Do hlbokého taniera naložíme najskôr mrkvovú polievku a potom pikantnú paprikovú, tak aby sa nepomiešali a boli viditeľne oddelené. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, alebo na masle opečenými kolieskami mrkvy. Dobrú chuť!


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvovo-papriková krémová polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.