Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Quiche zo špladovej celozrnnej múky s ricottou, orechmi a medvedím cesnakom

Korpus je z lístkového cesta, ktorý som sama urobila. Ak sa vám to zdá príliš komplikované poslúži vám lístkové cesto z bio obchodu – špaldové alebo obyčajné.A keď ste sa odhodlali urobiť si ho tak rovno radšej dve dávky – jednu do zásoby, ak by vám quiche zachutil.

Quiche zo špladovej celozrnnej múky s ricottou, orechmi a medvedím cesnakom
18. MAR 2014

Potrebujeme:

Na lístkové cesto (2 ks s priemerom 28 cm)

  • 400g hladkej múky špaldovej
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice octu
  • 2dcl vody podľa veľkosti žĺtka
  • štipka soli
  • 500g masla 82% živočíšneho
  • 200g  celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • plnka na jeden koláč
  • 250grricotty
  • 150g smotanovej termizovanej nátierky
  • 2 vajíčka
  • 3 polievkové lyžice mletých vlašských orechov
  • 20 lístkov medvedieho cesnaku
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 20 ks vlašských orechov vcelku na dekoráciu
  • mleté korenie z mlynčeka
  • himalájska soľ

Postup:

Z hladkej špaldovej múky, vody, žĺtkov, soli a octu vypracujeme cesto hustejšej konzistencie (dva bochníčky), aby sa dalo rozvaľkať  na pomúčenej doske. V druhej miske zmiešame maslo a celozrnnú múku na mastnú kocku, alebo hrudku poriadne premiesime. Hrudku rozdelíme na 2 kusy a prvú časť  zabalíme do rozvaľkaného cesta. Balíme, ako keby sme skladali plachtu, a keď je hrudka zavinutá, necháme ju odpočívať štvrť hodinu. Potom vyvaľkáme na mastnejšie cesto a opäť preložíme ako plachtu a necháme odpočívať.Tento proces zopakujeme  trikrát. Potom cesto rozvaľkáme do veľkej guľatej formy na pečenie. Na cesto najprv  uložíme špenátové listy. V miske sme zmiešali všetky ingrediencie na plnku do hladkej zmesi, vrátane nasekaných lístkov medvedieho cesnaku. Trocha mletých orechov si necháme na posypanie povrchu plnky. Plnku vylejeme na špenát do formy a povrch ozdobíme celými orechmi i mletými. Pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Necháme vychladnúť, posypeme čerstvým medvedím cesnakom, nakrájame na trojuholníky a podávame.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Quiche zo špladovej celozrnnej múky s ricottou, orechmi a medvedím cesnakom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.