Thajské kačacie kari
"Rada varím tie jedlá, do ktorých môžem pridávať stále nové ingrediencie. Takto som sa vlastne naučila variť – doslova som sa hrala s jedlom a skúšala, čo mi bude chutiť," povedala svetoznáma tenistka Patty Schnyder.
Počet porcií: 4
Čas na prípravu: 20 minút
Čas varenia: 15 minút
Suroviny:
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 500g kačacích prs bez kože, nakrájané na malé kúsky
- 400ml kokosového mlieka
- 250ml kuracieho vývaru
- 450g dyne alebo tekvice, nakrájané na veľké kúsky
- thajská rybia omáčka
- limetková šťava na dochutenie
Pasta kari:
- 6 chilli papričiek ( nakrájané na jemno a bez semienok )
- 3 strúčiky cesnaku ( olúpané )
- 3 nahrubo nasekané kúsky citrónovej trávy
- 5cm dlhý kus čerstvého zázvoru ( olúpaný a nahrubo nasekaný )
- 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lyžička mletého rímskeho kmínu
- 1 lyžička mletého koriandru
- šťava z limetky
- 1 polievková lyžica thajskej rybej omáčky
- ryža Basmati ako príloha
Postup:
Najprv pripravte pastu. Je to ľahké – všetky suroviny dajte do mixéru a rozmixujte. Rozohrejte olej na panvici, dajte na ňu pastu a 5 minút nechajte smažiť. Potom pridajte kačacie mäso a nechajte smažiť ďalšie 2 minúty. Prilejte kokosové mlieko a vývar. Uveďte do varu, pridajte dyňu alebo tekvicu a nechajte ešte 10 minút zvoľna variť. Jedlo dochuťte rybou omáčkou a limetkovou šťavou. Podávajte s ryžou Basmati varenou v pare.
Tipy Whirlpool:
Prísady najlepšie tepelne pripravíte na špeciálnej varnej doske Whirlpool Origami Wok. Umožní vám totiž použiť na smaženie veľmi vysokú teplotu, čo odpovedá tradičnému spôsobu pri výrobe tohto druhu jedla. Vaše kari si tak zachová výraznú arómu – s ryžou Basmati varenou v pare bude skvelo chutiť.
Zdroj receptu: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury