Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

“Opitý” hruškový koláč s orientálnym nádychom

Rozhodla som sa oprášiť náš obľúbený rodinný recept a upraviť ho do zdravšej verzie. Je vhodný aj pre tých, čo sú alergickí na pšenicu, nie však pre celiatikov, lebo špalda obsahuje lepok, i keď v nižšej miere ako pšenica. Bielu múku som nahradila špaldovou a cukor medom a stéviou. Doteraz som používala stéviu v prášku, až kým som nedávno dostala od sestry stéviový koncentrát – 1g nahradí 300g cukru, čiže do koláču postačí ½ – 1 polievková lyžica.

“Opitý” hruškový koláč s orientálnym nádychom
19. FEB 2014

Ingrediencie:

  • 200g masla
  • 10 PL medu
  • ½ PL stéviového koncentrátu
  • 3 vajcia
  • 275g špaldovej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 3-4 lyžice kokosového mlieka
  • 4 hrušky
  • 200ml rulandského šedého
  • ½ ČL klinčekov, kardamóm, škorica
  • maslo

Postup:

Hrušky olúpeme, rozkrojíme napoly, vykrojíme jaderníky a z vrchnej časti nakrojíme. Varíme na najnižšom plameni spolu s vínom, klinčekmi, škoricou a kardamómom cca 15-20minút.

Medzitým si pripravíme cesto. Maslo premiešame s medom a so stéviou. Potom po jednom primiešavame vajcia. Múku premiešame s kypriacim práškom a spolu s mliekom ju po častiach zapracujeme do cesta.  Tortovú/koláčovú formu vystelieme papierom na pečenie, nalejeme do nej cesto a povrch uhladíme. Vychladnuté hrušky poukladáme na cesto, posypeme škoricou a kardamómom a maslovými vločkami zmiešanými so škoricou a kardamómom. Dáme piecť do rúry predohriatej na 200 stupňov Celzia na cca 40-50 minút. Nakoniec koláč ešte polejeme 2-3 PL medu.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - “Opitý” hruškový koláč s orientálnym nádychom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.