Dusené hovädzie na červenom víne s koreňovou zeleninou
Mäso som vložila do hrnca, spustila funkciu FRY, osmažila, to isté som urobila so zeleninou, potom som to celé podliala vínom, vyredukovala, zaliala vývarom, zapla tlačítko STEW a po hodine a pol som mala na tanieri šťavnaté, mäkké a rozpadávajúce sa mäso…
Ingrediencie (pre 4 osoby):
- olivový olej
- 3 červené cibule
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 5 strúčikov cesnaku
- 800g hovädzieho zadného
- 370ml červeného vína
- 750ml hovädzieho vývaru
- 800g sterilizovaných paradajok
- 3 bobkové listy
- 1 lyžica trstinového cukru
- soľ
Postup:
Multicooker nastavíme na FRY, rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom nakrájané mäso. Vyberieme ho a dáme bokom. Na zvyšnom oleji orestujeme mrkvu a petržlen (cca 5-8 minút), pridáme cibuľu, cesnak a opečieme dozlatista. Do hrnca vrátime mäso, zalejeme vínom a necháme ho vyredukovať (cca 3 minúty). Potom pridáme vývar, paradajky, bobkový list, cukor, soľ a premiešame. Zatvoríme, nastavíme na STEW a dusíme cca 1,5 hodiny domäkka. (medzitým asi v polke raz obrátime).