Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Dusené hovädzie na červenom víne s koreňovou zeleninou

Mäso som vložila do hrnca, spustila funkciu FRY, osmažila, to isté som urobila so zeleninou, potom som to celé podliala vínom, vyredukovala, zaliala vývarom, zapla tlačítko STEW a po hodine a pol som mala na tanieri šťavnaté, mäkké a rozpadávajúce sa mäso…

Dusené hovädzie na červenom víne s koreňovou zeleninou
24. FEB 2014

Ingrediencie (pre 4 osoby):

  • olivový olej
  • 3 červené cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 800g hovädzieho zadného
  • 370ml červeného vína
  • 750ml hovädzieho vývaru
  • 800g sterilizovaných paradajok
  • 3 bobkové listy
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • soľ

Postup:

Multicooker nastavíme na FRY, rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom nakrájané mäso. Vyberieme ho a dáme bokom. Na zvyšnom oleji orestujeme mrkvu a petržlen (cca 5-8 minút), pridáme cibuľu, cesnak a opečieme dozlatista. Do hrnca vrátime mäso, zalejeme vínom a necháme ho vyredukovať (cca 3 minúty). Potom pridáme vývar, paradajky, bobkový list, cukor, soľ a premiešame. Zatvoríme, nastavíme na STEW a dusíme cca 1,5 hodiny domäkka. (medzitým asi v polke raz obrátime).


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Dusené hovädzie na červenom víne s koreňovou zeleninou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.