Korpus je z lístkového cesta, ktorý som sama urobila. Ak sa vám to zdá príliš komplikované poslúži vám lístkové cesto z bio obchodu – špaldové alebo obyčajné.A keď ste sa odhodlali urobiť si ho tak rovno radšej dve dávky – jednu do zásoby, ak by vám quiche zachutil.
Výborný a jednoduchý sladký chlebík, ktorý mal byť pôvodne biskupský, zvládnu i začiatočníčky. Je bohatý na ingrediencie, miešala som múky tak, aby nechýbala lahodná chuť aj nutričná hodnota surovín.
Kel má väčšina z nás spojený s detstvom, školskou jedálňou a s krivením nosa. A to je veľká škoda. Lebo sa dá pripraviť na vynikajúce spôsoby, a navyše krížokvetá zelenina ako brokolica, kaleráb, kapusta, karfiol, kel či ružičkový kel majú mimoriadny význam v prevencii rakoviny vďaka obsahu glukozinolátov, silných protirakovinových látok nachádzajúcich sa výlučne v nich.
Aj z obyčajného jedla môžete mať zážitok a chutnú a zdravú večeru. A hlavne z ingrediencií, ktoré poznáte. Po príchode domov som teda vytiahla domáce vajíčka od babky, cibuľu, čerstvý špenát a bola večera, ktorá chutila, na ktorú sa dalo pozerať, ktorá zasýtila, a to najlepšie - skladala sa z troch ingrediencií.
Namiešala som 3 druhy múk a ako tukovú zložku som použila maslo a jogurt. Ak sa chcete vyhnúť mliečnej bielkovine, môžete použiť aj olej.
"V Španielsku sa varí skvelo, ale mám rada všetky kuchyne, najmä taliansku. Tento recept je z vlastnej dielne a patrí k mojim najobľúbenejším. Mám rada jedlá, ktoré môžete dať do stredu stola a každý si vezme koľko chce," povedala svetoznáma tenistka Anabel Medina-Garrigues.
V posledných týždňoch dosť ulietavame na šalátoch, chodíme cvičiť a snažíme sa nejesť žiadne pečivo, chlieb, zemiaky, ryžu a sladkosti. Preto aj dnes sme si dali na večeru extra rýchly šalátik. Je môj obľúbený a možno zachutí aj vám, keď dostanete chuť na niečo fit.
Tento týždeň som mala „indické“ chute. Rezonovali vo mne chute a vône aromatických korenín z ajurvédskeho workshopu.
Pri tomto recepte sa varia dve polievky nezávisle od seba – mrkvová a papriková – výborne chutia aj samostatne.
"Rada varím tie jedlá, do ktorých môžem pridávať stále nové ingrediencie. Takto som sa vlastne naučila variť – doslova som sa hrala s jedlom a skúšala, čo mi bude chutiť," povedala svetoznáma tenistka Patty Schnyder.
Mrkvové placky sú skvelá vec. Sú ľahké, nejde do nich žiadna múka, sú zdravé a diétne, sú hotové asi za pätnásť minút. A na rozdiel od tých zemiakových by ste po ich zjedení nemali skončiť na pohotovosti so žlčníkovým záchvatom. Čo som do nich všetko dala? Celý zväzok mrkvy, čili vločky, vlašské orechy a voňavý koriander.
Chcete sa stravovať zdravo a zároveň chutne? Dozvedieť sa viac o správnej výžive a ako vplýva strava na náš športový výkon? Príďte na prednášku Dobré verzus zlé kaĺorie s výživovým poradcom Dušanom Plichtom.
"Rada večeriam so svojím manželom. Je príjemné mať každý deň aspoň jedno spoločné jedlo," hovorí svetoznáma tenistka Patty Schnyder.
Mäso som vložila do hrnca, spustila funkciu FRY, osmažila, to isté som urobila so zeleninou, potom som to celé podliala vínom, vyredukovala, zaliala vývarom, zapla tlačítko STEW a po hodine a pol som mala na tanieri šťavnaté, mäkké a rozpadávajúce sa mäso…
Rozhodla som sa oprášiť náš obľúbený rodinný recept a upraviť ho do zdravšej verzie. Je vhodný aj pre tých, čo sú alergickí na pšenicu, nie však pre celiatikov, lebo špalda obsahuje lepok, i keď v nižšej miere ako pšenica. Bielu múku som nahradila špaldovou a cukor medom a stéviou. Doteraz som používala stéviu v prášku, až kým som nedávno dostala od sestry stéviový koncentrát – 1g nahradí 300g cukru, čiže do koláču postačí ½ – 1 polievková lyžica.
Tanečníčka Veronika Ferancová, zo skupiny Ladylicious, nemá čas na každodenné varenie. Preto si pripravuje svoje vlastné recepty, najčastejšie z tých surovín, ktoré nájde v chladničke. A tak vznikol aj šalát, ktorého recept vám dnes ponúka. Je chutný a dokonale vás zasýti.
Pizza je lákadlom pre nejedného z nás a len ťažko jej odolať. Prekvapte však svoju rodinu a svojich známych odlišnou „pizzou“, teda niečím, čo nám ju trocha svojím tvarom pripomína, ale v skutočnosti ide o zdravé a chutné jedlo. Recept spočíva v klasickej príprave vajec, ale práve nápad v spôsobe servírovania robí tento pokrm netradičným.
Aj z troch jednoduchých a bežne dostupných ingrediencií sa dá vykúzliť chutné, zdravé, lacné a relatívne rýchle jedlo. Pyré, salsa a zvyšok len tak orestovať a k tomu pridať nejakú bielkovinu, či už grilovaný tofu syr alebo hermelín.
Pripravte si osviežujúci proteínový nápoj, ktorý Vám pozdvihne náladu na celé poobedie, prípadne ho využitie aj na dodanie energie v náročné dopoludnia. Rýchla a správna kombinácia kefíru, semiačok a jahôd sú tou správnou voľbou. Ak ešte nápoj posypeme kvalitnou horkou čokoládou, poteší sa aj ten náročný konzument, a to najmä ženského pohlavia.
Viete, že vajíčka na mexický spôsob sú jedny z najzdravších raňajok, aké si môžete dopriať? A obzvlášť, ak vaše vajíčka pochádzajú z domáceho chovu, tak v nich zaručene nájdete tie najlepšie omega-3 mastné kyseliny a práve tie v kombinácii s avokádom vám dodajú skutočnú energiu, ktorú každé ráno potrebujete. Je však ten najlepší spôsob prípravy vajíčok, aby sme z nich získali dostatok energie?