Určite poznáte recept na tradičný mrkvový koláč. My máme jeden, na ktorom sa dá vybudovať slušná závislosť, takže pozor na to. Ale dnes sme s "carrot kejku" spravili mrkové muffiny.
Pagáčiky, tyčinky, tukové slané pečivko... To všetko má svoje pekné chute, ale ani sa nenazdáme a pri vínku alebo sekte ich zjeme viac, ako by sme naozaj mali.
Najradšej mám jednoduché recepty, ktoré si môžem len tak rýchlo doma ukuchtiť, keď sa mi chce mať pohodu pri telke. Kuskus je na to ideálny, pretože je hotový hneď a ponúka milióny kombinácií.
Mala som chuť na niečo sladko-zdravé aj trocha sofistikované. Preto som použila moju obľúbenú gaštanovú múku, ktorá má veľmi výraznú chuť a výborne sa mi s ňou pečie. Neobsahuje lepok a má málo bielkovín, ale za to veľa vlákniny a minerálov, vitamíny skupiny B a nenasýtené mastné kyseliny.
Máte chuť na niečo sladké? Vyskúšajte čokoládovú penu, ktorá dokonale ulahodí vašim chuťovým bunkám.
Lievance zo pšenových vločiek zjemnené tvarohom, ktorý dodá potrebné bielkoviny, sú spestrením každého jedálnička a ich prípravu zvládne aj začiatočník. Sú vhodné na raňajky, doplnené karamelizovaným ovocím aj ako chutný obed alebo pol porcie môžete použiť aj ako netradičný dezert.
Občas treba aj zhrešiť a dopriať si niečo nezdravé. Čo poviete na kačacie mäso v kombinácii so sójovými klíčkami? Možno na prvý pohľad nezlúčiteľná kombinácia, ale naozaj veľmi chutná!
Neviete si život predstaviť bez mäsa? Potom skúste tento recept!
Určite poznáte taliansku focacciu, voňavú lákavú dobrotu, kríženca pizze a chleba. Pôvod si privlastňujú Ligúrčania, ale tiež oblasť Piemonte. Focaccia je najlepšia čerstvá vytiahnutá z pece, poliata olivovým olejom alebo aj dekorovaná olivami, prosciuttom, sardelkami atď.
Šošovica patrí medzi zdraviu prospešné strukoviny. Pripravte si z nej naozaj chutné a nápadité jedlo. Neoľutujete!
Na tomto pita chlebe je výborných niekoľko vecí. Je z väčšej časti z celozrnnej špaldovej múky, takže je zdravý. Veľmi jednoducho sa pripravuje, je variabilný, napcháte doň akúkoľvek kombináciu (avokádovo-cícerovú nátierku + špenátové listy / šunka+ zelenina / syr + zelenina/ hummus / grilovaná zelenina/ feta+ rajčiny + uhorka + oregano, ako som mala práve teraz ja). Dá sa mraziť!
Neviete, čo si dať dnes na obed? Vyskúšajte tento chutný recept, potešíte naozaj celú rodinu.
Pre milovníkov curry sme pripravili skvelú zeleno-oranžovú pochúťku, za ktorou sa len tak zem zľahne. Prvýkrát nám ju pripravil jeden z našich degustátorov Lukáš a išli sme sa zadusiť. Samozrejme, že v tom pozitívnom slova zmysle.
Táto polievka je skutočná výživová dávka proti osteoporóze, anémii, na pružné a zdravé cievy a vôbec liek pre telo. Obsahuje vitamíny A,D,E,K,B,C minerály, stopové prvky meď, železo, molybdén, mangán, zinok, selén, jód, omega 3-6 mastné kyseliny, lecitín atď. Všetky suroviny som sa snažila tepelne upraviť čo najšetrnejšie a celú polievku som varila cca 25 minút.
Obťažuje vás, že musíte riad z umývačky doutierať alebo čakať, až vyschne? Mávate na pohároch alebo plastových riadoch zvyšky vody, či dokonca zaschnuté škvrny? S tým všetkým je teraz koniec! Nové umývačky riadu Whirlpool so systémom Power Dry zabezpečia dokonale čistý a suchý riad už za 1 hodinu. Okrem toho sú vysoko úsporné, disponujú inteligentnou technológiou 6.ZMYSEL™ a veľmi jednoduchým intuitívnym ovládaním.
Krupoto krásne chutí, vonia a je plné výživných látok. A je to aj ďalší spôsob, ako si vychutnať zdravú červenú repu. Namiesto tofu môžete použiť kuracie alebo morčacie pečienky, alebo zľahka opečené hydinové mäso.
Už máte doma medvedí cesnak ? Ak nie, tak šup na trh kúpiť si nejaký od babky, alebo ísť si natrhať. Ja som kúpila a urobila pesto do chladničky. Veľmi jednoduché.
Na prvý pohľad to vyzerá ako niečo, čo ste práve vylovili z močiara, ale nenechajte sa odradiť zelenou farbou! A tiež neverte, že špenát sa nedá jesť nasladko. Alebo verte, aspoň budete príjemne prekvapení.
Na prípravu tejto polievky potrebujete zdravú a chutnú tekvicu hokkaido.
Boršč je krásne a veľmi chutné jedlo, ktoré vytvára 5 druhov zimnej zeleniny: hlávková kapusta, mrkva, petržlen, zeler a červená repa, ktorá dáva polievke farbu a podmanivú chuť.