Mousse au chocolat
Whirlpool
Máte chuť na niečo sladké? Vyskúšajte čokoládovú penu, ktorá dokonale ulahodí vašim chuťovým bunkám.
6. APR 2014
Čas prípravy: 30 minút
Suroviny:
- 150 g čokolády na varenie
- 3 vajcia
- 3 lyžice hnedého rumu
- 1 diétna šľahačka v spreji (250 g)
Postup:
Čokoládu na varenie rozlámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia a rum vyšľaháme vo vodnom kúpeli do tuhej peny. Pridáme rozpustenú čokoládu a štyri minúty stále miešame (môžeme použiť šľahač). Do vaječno-čokoládovej zmesi pridáme šľahačku a vareškou opatrne premiešame. Odložíme do chladu. Pri podávaní dvoma lyžicami vykrajujeme väčšie halušky a ukladáme ich na tanier. Dookola môžeme postriekať jahodovým džemom a ozdobiť jahodou alebo kolieskami kiwi.
Zdroj receptu: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)