Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pšenové lievance s karamelizovanými hruškami

Lievance zo pšenových vločiek zjemnené tvarohom, ktorý dodá potrebné bielkoviny, sú spestrením každého jedálnička a ich prípravu zvládne aj začiatočník. Sú vhodné na raňajky, doplnené karamelizovaným ovocím aj ako chutný obed alebo pol porcie môžete použiť aj ako netradičný dezert.

Pšenové lievance s karamelizovanými hruškami
5. APR 2014

A teraz už recept na lievance:

Budete potrebovať (zoznam surovín na 3 porcie):

  • 60g vločiek z prosa (pšena) – vynikajúce v bio kvalite ponúka Alnatura
  • 20g vlašských orechov nasekaných na jemno
  • 60g jemného nízkotučného tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 bourbon vanilkový cukor
  • 20g trstinového cukru
  • 20ml ovseného mlieka – odporúčame a máme overené Alnatura
  • 20g jemných ovsených vločiek
  • 15ml repkového oleja
  • 15g špaldovej krupice – aj tú viete kúpiť z produkcie Alnatura
  • 30g Javorového sirupu najlepšie triedy C
  • 240g hrušiek
  • 20g pekanových orechov (Alebo vlašských, kešu orechov alebo mandlí)

Príprava:

Pšenové vločky zalejte trochou horúcej vody a nechajte zmäknúť. Pridajte rozšľahané vajce, ovsené vločky, tvaroh, nasekané orechy, vanilkový cukor a cukor, špaldovú krupicu a prášok do pečiva. Vypracujte cestíčko a na rozohriatom oleji vyprážajte lievance.

Hrušku ošúpte, nakrájajte na hrubšie plátky, vyberte jadrovník. Na panvici rozohrejte javorový sirup a vložte do neho plátky hrušiek a nechajte skaramelizovať.

Doba prípravy: 30 minút

Výživové hodnoty na jednu porciu:

371.1 kcal, Sacharidy: 41.5, Bielkoviny: 10.55, Tuky: 17.7

Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (tiverylucky)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové lievance s karamelizovanými hruškami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.