Pšenové lievance s karamelizovanými hruškami
Lievance zo pšenových vločiek zjemnené tvarohom, ktorý dodá potrebné bielkoviny, sú spestrením každého jedálnička a ich prípravu zvládne aj začiatočník. Sú vhodné na raňajky, doplnené karamelizovaným ovocím aj ako chutný obed alebo pol porcie môžete použiť aj ako netradičný dezert.
A teraz už recept na lievance:
Budete potrebovať (zoznam surovín na 3 porcie):
- 60g vločiek z prosa (pšena) – vynikajúce v bio kvalite ponúka Alnatura
- 20g vlašských orechov nasekaných na jemno
- 60g jemného nízkotučného tvarohu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 bourbon vanilkový cukor
- 20g trstinového cukru
- 20ml ovseného mlieka – odporúčame a máme overené Alnatura
- 20g jemných ovsených vločiek
- 15ml repkového oleja
- 15g špaldovej krupice – aj tú viete kúpiť z produkcie Alnatura
- 30g Javorového sirupu najlepšie triedy C
- 240g hrušiek
- 20g pekanových orechov (Alebo vlašských, kešu orechov alebo mandlí)
Príprava:
Pšenové vločky zalejte trochou horúcej vody a nechajte zmäknúť. Pridajte rozšľahané vajce, ovsené vločky, tvaroh, nasekané orechy, vanilkový cukor a cukor, špaldovú krupicu a prášok do pečiva. Vypracujte cestíčko a na rozohriatom oleji vyprážajte lievance.
Hrušku ošúpte, nakrájajte na hrubšie plátky, vyberte jadrovník. Na panvici rozohrejte javorový sirup a vložte do neho plátky hrušiek a nechajte skaramelizovať.
Doba prípravy: 30 minút
Výživové hodnoty na jednu porciu:
371.1 kcal, Sacharidy: 41.5, Bielkoviny: 10.55, Tuky: 17.7