Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Orechovo-parmezánové krekry

Pagáčiky, tyčinky, tukové slané pečivko... To všetko má svoje pekné chute, ale ani sa nenazdáme a pri vínku alebo sekte ich zjeme viac, ako by sme naozaj mali.

Orechovo-parmezánové krekry
10. APR 2014

Čo budeme potrebovať:

  • 100g mandlí
  • 100g vlašských orechov
  • 10g maku (nemletého)
  • 100g parmezánu
  • 2 vaječné bielka
  • soľ a bylinky, koreniny (tymian, rozmarín a pod.)

Čas na prípravu: 70 minút

Postup:

Bielok rozšľahajte so soľou. Mleté orechy (mandle), strúhaný parmezán, bylinky (tymián, rozmarín, korenie podľa chuti), roztlačený cesnak a mak zmiešajte v mise a pridajte k rozšľahaným bielkom.

Dobre spracujte (robili sme to rukou) do gule. Na pracovnú dosku dajte papier na pečenie vo veľkosti plechu a naň položte cesto, prikryte ho druhým papierom a rozváľajte natenko. Oplatí sa s tým pohrať a rozvaľkať rovnomerne tenko. Upravte veľkosť nožom, stiahnite vrchný papier a ostrým nožom (môže byť aj nôž na krájanie pizze) nakrájajte štvorce, alebo obdĺžničky a preložte na plech. Pečte v rúre pri 135°C cca 45-60 minút.

Po 30 minútach skontrolujte. Krekry majú byť trochu hnedé a suché na povrchu. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť a opatrne “polámte” na miestach, kde ste nakrojili. Množstvo sa nedá presne určiť, záleží od toho, aké veľké tvary si nakrájate. Našich 10 krekerov malo 40g.

Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Orechovo-parmezánové krekry

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.