Rolky s pomarančovou redukciou
Neviete si život predstaviť bez mäsa? Potom skúste tento recept!
(pre 4 osoby)
Suroviny:
- 8 menších plátkov bravčového pliecka
- 4 pomaranče
- 2 plátky prosciutto crudo
- 3 guličky zeleného korenia
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 2 klinčeky
- 1 cesnak vcelku
- rastlinný olej
- soľ
- špajle na uchytenie roliek
Postup:
Bravčové plátky osušte, naklepte a nasoľte, pokvapkajte šťavou z pomaranča a nechajte cca hodinu postáť v chladničke.
Prosciutto crudo nakrájajte nadrobno, na každý plátok mäsa položte malé množstvo nakrájaného prosciutta, zatočte a upevnite malou drevenou špajlou.
V panvici zahrejte rastlinný olej, pridajte vetvičku rozmarínu, klinčeky a strúčik cesnaku vcelku. Do rozohriateho oleja vložte mäsové rolky a prudko opečte z každej strany, opatrne ich obracajte, aby sa rovnomerne opiekli. Potom plameň zmiernite, prikryte pokrievkou a cca 5 minút ešte duste, aby mäso zmäklo.
Mäso vyberte a položte na misu, vyberte rozmarín, cesnak a klinčeky (tie vyhoďte). Vytlačte šťavu z pomarančov a primiešajte ju k výpeku, ktorý zostal v panvici. Za stáleho miešania metličkou na miernom ohni vám omáčka jemne zhustne. Odstavte z ohňa.
Rolky podávajte preliate pomarančovou omáčkou, ozdobené čerstvou vetvičkou rozmarínu.
Ako príloha je vhodná ryža alebo čakankový šalát, ktorý sa jemnou horkastou chuťou výborne hodí k pomarančom.