Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Rolky s pomarančovou redukciou

Neviete si život predstaviť bez mäsa? Potom skúste tento recept!

Rolky s pomarančovou redukciou
3. APR 2014

(pre 4 osoby)

Suroviny:

  • 8 menších plátkov bravčového pliecka
  • 4 pomaranče
  • 2 plátky prosciutto crudo
  • 3 guličky zeleného korenia
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 2 klinčeky
  • 1 cesnak vcelku
  • rastlinný olej
  • soľ
  • špajle na uchytenie roliek

Postup:

Bravčové plátky osušte, naklepte a nasoľte, pokvapkajte šťavou z pomaranča a nechajte cca hodinu postáť v chladničke.
Prosciutto crudo nakrájajte nadrobno, na každý plátok mäsa položte malé množstvo nakrájaného prosciutta, zatočte a upevnite malou drevenou špajlou.
V panvici zahrejte rastlinný olej, pridajte vetvičku rozmarínu, klinčeky a strúčik cesnaku vcelku. Do rozohriateho oleja vložte mäsové rolky a prudko opečte z každej strany, opatrne  ich obracajte, aby sa rovnomerne opiekli. Potom plameň zmiernite, prikryte pokrievkou a cca 5 minút ešte duste, aby mäso zmäklo.
Mäso vyberte a položte na misu, vyberte rozmarín, cesnak a klinčeky (tie vyhoďte). Vytlačte šťavu z pomarančov a primiešajte ju k výpeku, ktorý zostal v panvici. Za stáleho miešania metličkou na miernom ohni vám omáčka jemne zhustne. Odstavte z ohňa.
Rolky podávajte preliate pomarančovou omáčkou, ozdobené čerstvou vetvičkou rozmarínu.
Ako príloha je vhodná ryža alebo čakankový šalát, ktorý sa jemnou horkastou chuťou výborne hodí k pomarančom.

Obrázok: www.freedigitalphotos.net (Grand Cochrane)

Autor článku

fit

FIT štýl

FITštýl je inteligentný časopis pre dnešnú ženu, bez ohľadu na vek. Informuje o novinkách vo svete starostlivosti o zdravie, módy, krásy, technológií a aktívneho životného štýlu. V novom čísle nájdete aj rozhovor so Zuzkou Light!

http://www.casopisfitstyl.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rolky s pomarančovou redukciou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.