Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zeleninový boršč

Boršč je krásne a veľmi chutné jedlo, ktoré vytvára 5 druhov zimnej zeleniny: hlávková kapusta, mrkva, petržlen, zeler a červená repa, ktorá dáva polievke farbu a podmanivú chuť.

Zeleninový boršč
22. MAR 2014

Čo budete potrebovať na 2 porcie:

  • 60g mrkvy
  • 60g červenej repy (cvikly)
  • 60g zeleru
  • 100g hlávkovej kapusty bielej
  • 60g cibule
  • 60g petržlenu
  • 50g paradajkového pretlaku – odporúčam používať pretlak z Alnatura, ktorý kúpite v DM a predávajú ho v tube – má vynikajúcu chuť a je naozaj vysokej kvality
  • 10ml repkového oleja
  • soľ, celé čierne a nové korenie,  borievka, bobkový list
  • čerstvá vňať kôpru, alebo petržlenu podľa chuti

Postup:

Cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, chvíľu restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, koreniny, nakrájanú kapustu a cviklu, prilejeme vodu, pridáme soľ a varíme asi 20min. Do hotového boršču nasekáme petržlenovú vňať alebo kôpor. Prípadne dochutíme lyžicou kyslej smotany, ktorou ozdobíme boršč na tanieri. Podávame s ražný chlebom.

Doba prípravy: 30 minút

Výživové hodnoty 181 kcal, Sacharidy: 21.3, Bielkoviny: 9.8, Tuky: 6.6 (bez smotany)

Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninový boršč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.