Zeleninový boršč
Boršč je krásne a veľmi chutné jedlo, ktoré vytvára 5 druhov zimnej zeleniny: hlávková kapusta, mrkva, petržlen, zeler a červená repa, ktorá dáva polievke farbu a podmanivú chuť.
22. MAR 2014
Čo budete potrebovať na 2 porcie:
- 60g mrkvy
- 60g červenej repy (cvikly)
- 60g zeleru
- 100g hlávkovej kapusty bielej
- 60g cibule
- 60g petržlenu
- 50g paradajkového pretlaku – odporúčam používať pretlak z Alnatura, ktorý kúpite v DM a predávajú ho v tube – má vynikajúcu chuť a je naozaj vysokej kvality
- 10ml repkového oleja
- soľ, celé čierne a nové korenie, borievka, bobkový list
- čerstvá vňať kôpru, alebo petržlenu podľa chuti
Postup:
Cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, chvíľu restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, koreniny, nakrájanú kapustu a cviklu, prilejeme vodu, pridáme soľ a varíme asi 20min. Do hotového boršču nasekáme petržlenovú vňať alebo kôpor. Prípadne dochutíme lyžicou kyslej smotany, ktorou ozdobíme boršč na tanieri. Podávame s ražný chlebom.
Doba prípravy: 30 minút
Výživové hodnoty 181 kcal, Sacharidy: 21.3, Bielkoviny: 9.8, Tuky: 6.6 (bez smotany)
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (torsap)
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)