Farebné curry
Pre milovníkov curry sme pripravili skvelú zeleno-oranžovú pochúťku, za ktorou sa len tak zem zľahne. Prvýkrát nám ju pripravil jeden z našich degustátorov Lukáš a išli sme sa zadusiť. Samozrejme, že v tom pozitívnom slova zmysle.
Recept pre 2 osoby
Potrebujeme:
- 500g brokolice
- 400g mrkvy
- 200g čerstvého alebo mrazeného hrášku
- 2 stredne veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 160 – 200 ml kokosového mlieka (1 malá konzerva)
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 chemicky neošetrený citrón
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
- 2 čajové lyžičky mletého curry korenia
- soľ a korenie
Postup:
Ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich zvlásť na malé kúsky. Umyjeme si brokolicu a ošúpeme mrkvu. Brokolicu rozdelíme na malé “ružičky” a mrkvu si nakrájame na cca pol cm krúžky. V hrnci si rozpálime kokosový olej. Jemne opečieme cibuľu a cesnak s curry korením. Pridáme brokolicu, mrkvu a trošku soli. Zeleninu zľahka orestujeme a zalejeme kokosovým mliekom, zeleninovým vývarom a pridáme pol čajovej lyžičky citrónovej kôry. Hrniec zakryjeme pokličkou a necháme na nižšej teplote variť cca 12 minút. Dochutíme soľou, korením a jednou polievkovou lyžicou citrónovej šťavy, a ak sa nám máli tak aj curry korením.