Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Focaccia z grahamovej múky

Určite poznáte taliansku focacciu, voňavú lákavú dobrotu, kríženca pizze a chleba. Pôvod si privlastňujú Ligúrčania, ale tiež oblasť Piemonte. Focaccia je najlepšia čerstvá vytiahnutá z pece, poliata olivovým olejom alebo aj dekorovaná olivami, prosciuttom, sardelkami atď.

Focaccia z grahamovej múky
2. APR 2014

Potrebujeme:

  • 300g špaldovej múky hladkej
  • 150 g grahamovej múky pšeničnej
  • 120g celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • 40g kvasníc v bio kvalite
  • 1 malá lyžička jačmenného sladu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 3 dcl vody
  • malá lyžička soli používam himalájsku

Moje ,,dekor“ ingrediencie:

  • 1. capari, artičoky, slanina, červená cibuľa, pikantný kurkumový olej
  • 2. červená cibuľa, sardelky, po upečení medvedí cesnak – pesto
  • 3. červená cibuľa, artičoky

Postup:

Všetky múky zmiešame v miske od kuchynského robota. V strede urobíme jamku, nalejeme do nej cca polovicu vlažnej vody, pridáme slad a rozdrobené kvasnice. Dáme na teplé miesto prikryté utierkou na 20 minút. Keď je kvások napučaný, pridáme vodu, olej, soľ a vymiešame cesto na nízkych otáčkach v kuchynskom robote. Necháme kysnúť hodinu, prikryté na teplom mieste. Cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku cca 0,8- 1cm a položíme do vymastenej (olivovým olejom) keramickej formy. Na povrch poukladáme želané ingrediencie a dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme približne 20-25 minút.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Focaccia z grahamovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.