Kuracie rezne s karí, jablkami a cibuľou
Neviete, čo si dať dnes na obed? Vyskúšajte tento chutný recept, potešíte naozaj celú rodinu.
(pre 4 osoby)
Suroviny:
- 4 kuracie rezne
- 2 sladkokyslé jablká
- 2 cibule
- 2 ČL karí korenia
- 150 ml sladkej smotany na varenie
- 2 ČL francúzskej horčice dijonského typu s medovou príchuťou
- soľ
- rastlinný olej
Postup:
Rezne umyte, osušte, jemne naklepte a osoľte.
Vo veľkej panvici zahrejte rastlinný olej a rezne prudko opečte z obidvoch strán, tak aby „chytili“ zlatistú farbu.
Cibuľu nakrájate na tenké kolieska, jablko na malé kocky,zmiernite plameň, cibuľu a jablká pridajte k mäsu, prikryte pokrievkou a nechajte cca 5 minút podusiť.
Do misky nalejte sladkú smotanu, prisypte karí korenie a medovú horčicu. Metličkou premiešajte.
Smotanovú zmes prilejte k mäsu, cca 1 minútu spolu povarte a potom odstavte.
Prikryte pokrievkou a nechajte ešte 10 minút prikryté postáť – smotana jemne zhustne a chute sa prepoja.
Podávajte s ryžou alebo s jednoduchým listovým šalátom.