Čučoriedky sú skvelým antioxidantom, pre mňa je to z hľadiska obsahu vitamínov úžasné ovocie.
Včera som mala taký kuchynský večer. Krájala som očistenú mrkvu na tyčinky, umývala, sušila a uskladňovala šalát, aby bol hotový raz-dva, keď prídem z práce domov, piekla bezlepkové slané raňajkové muffiny a všeličo iné.
Hrášok obsahuje nielen kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pre tvorbu nových buniek, ale obsahuje aj vitamín K, ktorý je nevyhnutný pre zrážanlivosť krvi.
Máme pre vás fantastickú dobrotu, ktorá je stvorená na sviatočný stôl.
Zdravý koláč s medvedím cesnakom, ktorý posilní imunitu a navyše úžasne chutí.
Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo. Sú bežne dostupné i na našom trhu.
Je úžasným zdrojom energie a navyše detoxikuje.
Neuveriteľný vegánsky pokrm! Plný zeleniny, zelených listov a samozrejme s quinoou. Rýchle a zdravé jedlo.
Hrušky a mandle sú lákavou kombináciou, čo poviete?
Cuketa má nízky obsah kalórií a je vhodná pri znižovaní cholesterolu alebo váhy. Je dobrým zdrojom kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pri delení buniek a DNA syntéze hlavne v prvých mesiacoch tehotenstva.
Zákusok je bezlepkový, ale aj dosť kalorický. Doprajte si ho na výnimočné príležitosti.
Milujete pinacoladu ? Tak prečo si ju nedať v zdravšej verzii. Kokos, ananás a rumová esencia sú základom tohto neuveriteľne chutného raw koláčika.
Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku. Ak kúpite mango ešte tvrdé, nechajte ho dozrieť pri izbovej teplote.
Koláč som pripravovala na kurz varenia pre ľudí s histamínovou intoleranciou, preto suroviny neobsahujú histamín a nie sú liberátormi (uvoľňovačmi) histamínu.
Tekvica je skvelý zdroj karotenoidov, ktoré spôsobujú aj jej žltooranžovú farbu. Tieto rastlinné chemikálie sú momentálne skúmané kvôli ich účinkom pri cukrovke a rakovine prostaty.
V tomto RAW zázraku sa skrýva množstvo nutrične hodnotných potravín. Spomeniem napríklad mandle, kešu orechy a kokosový olej.
Muffiny sú stále veľmi populárne a pripraviť sa dajú aj bez múky.
Z času na čas dostanem chuť na rezance. Pretože potraviny z bielej múky nekonzumujem, našla som si zdravšiu a hlavne chutnejšiu alternatívu.
Medvedí cesnak začína rásť v marci medzi prvými bylinkami a je treba využiť krátku dobu na jeho zber a použitie v kuchyni. Nájdete ho na okraji lesa, pri potokoch a malých riečkach. V jeho okolí sa šíri príjemná cesnaková vôňa.