Raw višňová torta
V tomto RAW zázraku sa skrýva množstvo nutrične hodnotných potravín. Spomeniem napríklad mandle, kešu orechy a kokosový olej.
Čo potrebujeme na prípravu?
Korpus:
- 200 g mandlí nasekaných najemno
- 100 g vlašských orechov nasekaných najemno
- 20 sušených datlí
- štipka soli
- hrsť sušených čerešní, višní alebo brusníc (alebo mix)
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 2 lyžice kokosového panenského oleja
- 2 lyžice RAW kakaa
Plnka:
- 300 g vo vode zmäknutých kešu orechov natural (namočíme aspoň na dve hodiny)
- 3 dl sójového alebo iného rastlinného mlieka
- 1 dl kokosového oleja
- štipku soli
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 1,5 dl medu alebo javorového sirupu
- 170 g mrazených višní bez kôstky (príp. iného ovocia)
Postup:
Dno tortovej formy s priemerom 22 cm som vyložila papierom na pečenie a boky formy som zľahka vytrela kokosovým olejom. Na korpus si v silnom mixéri vymiešame mandle, orechy, datle. Pridáme soľ, sušené ovocie, vanilkový extrakt, olej a kakao.Keď máme všetko rovnomerne rozmixované, natlačíme hmotu na dno tortovej formy. Pripravíme si plnku. Opäť mixujeme kešu, sójové mlieko, med, olej, vanilkový extrakt, štipku soli a višne. Keď sa nám ingrediencie pekne premiešajú, nalejeme do tortovej formy na korpus a tortičku si podľa chuti a nálady ozdobíme a zakryjeme. Ja som dezert odložila do mrazničky na celú noc a na ďalší deň bol hotový. Aj potom ho treba uchovávať v chladničke.
Odporúčame: Jablkový koláč s quinoou
Zdroj: fitshaker
Diskusia k článku - Raw višňová torta
Nový príspevok
daju sa visne vymenit za mango? sice je v recepte pisane, ze da sa popripade ine ovocie, len mango je inej konzistencie a hustoty ako visne, tak preto sa pytam :) dakujem :)