14. MAR 2015

Jablkový koláč s quinoou

Quinoa je jednou z výživných obilnín a pripraviť si z nej môžete aj chutný koláč. 

(bez obsahu laktózy, nízky obsah lepku, bez cukru, bezvaječný)
Čas prípravy: menej ako 1 hodina
Doba varenia: menej ako 1 hodina

Suroviny na 10 porcií: 

  • 250 g obilniny quinoa
  • 500 ml vody
  • 3 veľké sladké jablká
  • 3 vajcia
  • 150 g mandľového mlieka
  • 6 PL mandľovej múky
  • 6 PL agávového sirupu
  • ½ ČL škorice
  • ½ ČL raw kokosového oleja
  • soľ
  • podľa chuti kokosový krém

Príprava:

Quinou opláchneme v studenej vode. Do hrnca pridáme 500 ml studenej vody, soľ a quinou varíme asi 15 minút. Zvyšnú vodu potom vylejeme a necháme vychladiť. Jablká pokrájame na malé kocky. Pomocou mixéra zmiešame vajcia s agávovým sirupom. Za pomalého miešania postupne pridávame mandľové mlieko, potom mandľovú múku a škoricu a mixujeme pokiaľ nebudú všetky suroviny dobre premiešané. Na záver zmes skombinujeme s quinoou.

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Formu vymastíme kokosovým olejom. Do nej potom nalejeme polovicu quinoa cesta a vyrovnáme pomocou špachtle. Na cesto navrstvíme nakrájané jablká a potom zalejeme zvyšným quinoa cestom. Povrch opäť vyrovnáme. Pečieme 40 minút.

Odporúčame prečítať: Quinoa placky s mandľovým dipom


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkový koláč s quinoou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.