Zeleninové quinoto s cviklovými a špenátovými listami
Neuveriteľný vegánsky pokrm! Plný zeleniny, zelených listov a samozrejme s quinoou. Rýchle a zdravé jedlo.
Suroviny:
- 1 hrnček obilniny quinoa
- 1 hrnček šampiňónov
- 1 stredne veľký baklažán
- 1 hrnček zelených plochých fazuliek
- hrsť cviklových listov
- hrsť špenátových listov
- 2 PL kokosového oleja
- soľ
- korenie
- chilli korenie
- sušený cesnak
Postup prípravy:
Quinou si prepláchneme a dáme ju povariť asi na 10 minút v raz takom množstve osolenej vody. Hlavičky šampiňónov očistíme a nakrájame na štvtrtinky, zelené fazuľky nakrájame na polovičky, baklažán na kocky. Ako prvý orestujeme na kokosovom oleji baklažán, kým jemne zhnedne. Potom pridáme fazuľky a na záver šampiňóny. Všetko osolíme, okoreníme, pridáme chilli korenie a sušený cesnak. Po 10 minútach varenia pridáme aj quinou a spolu ešte asi 5 minút premiešame a podusíme. Na záver pridáme hrsť špenátových a cviklových listov a kto chce a je "nevegán", môže si to ešte posypať parmezánom.
Odporúčame prečítať: Quinoa placky s mandľovým dipom
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/zeleninove-quinoto-s-cviklovymi-a-spenatovymi-listami/