Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Sviatočný čokoládový srnčí chrbát bez múky

Máme pre vás fantastickú dobrotu, ktorá je stvorená na sviatočný stôl. 

Sviatočný čokoládový srnčí chrbát bez múky
5. APR 2015

Čo budeme potrebovať? 

  • 100 g kokosového oleja
  • 6 lyžíc kokosového cukru (môžete použiť i trstinový)
  • 5 domácich vajíčok
  • 80 g nastrúhanej horkej čokolády (min. 85 %)
  • 2 lyžice kvalitného kakaa
  • 80 g mletého kokosu
  • 1 lyžičku bezfosfátového prášku do pečiva
  • 85 g mletých slnečnicových semienok (môžu byť i mandle)
  • 250 g tvarohu (môžete použiť i ricottu)
  • 150 g mrazených ríbezlí, malín alebo černíc
  • kúsok horkej čokolády na ozdobenie

Ako budeme postupovať?

Kokosový olej si mierne zahrejeme, aby sa s ním ľahšie pracovalo. Spolu s ním si vyšľaháme žĺtky a cukor na hladký krém. Prichystáme si mleté slnečnicové semienka, prášok do pečiva, postrúhanú čokoládu, kakao, kokos a spolu všetko dobre premiešame. Ešte pridáme tvaroh a mrazených ovocníčkov. Z bielkov so štipkou soli si vyšľaháme sneh, ktorý pomaličky vmiešavame do masy. Takto pripravené cesto vylejeme do formy. Ja som koláčik piekla v obdĺžnikovej sklenenej forme, ktorú používam na pečenie chlebíka. A tú som si vyložila papierom na pečenie. Inak si môžete formu vymastiť kokosovým olejom a vysypať kakaom. Pečieme pri 180 °C 30-40 minút. Po vychladnutí vyklopíme, môžeme ozdobiť čokoládovou polevou alebo len čokoládovými hoblinkami.

Odporúčame prečítať: Mandľovo-hruškový koláč

Zdroj receptu: fitshaker

Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Sviatočný čokoládový srnčí chrbát bez múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.