Sviatočný čokoládový srnčí chrbát bez múky
Máme pre vás fantastickú dobrotu, ktorá je stvorená na sviatočný stôl.
Čo budeme potrebovať?
- 100 g kokosového oleja
- 6 lyžíc kokosového cukru (môžete použiť i trstinový)
- 5 domácich vajíčok
- 80 g nastrúhanej horkej čokolády (min. 85 %)
- 2 lyžice kvalitného kakaa
- 80 g mletého kokosu
- 1 lyžičku bezfosfátového prášku do pečiva
- 85 g mletých slnečnicových semienok (môžu byť i mandle)
- 250 g tvarohu (môžete použiť i ricottu)
- 150 g mrazených ríbezlí, malín alebo černíc
- kúsok horkej čokolády na ozdobenie
Ako budeme postupovať?
Kokosový olej si mierne zahrejeme, aby sa s ním ľahšie pracovalo. Spolu s ním si vyšľaháme žĺtky a cukor na hladký krém. Prichystáme si mleté slnečnicové semienka, prášok do pečiva, postrúhanú čokoládu, kakao, kokos a spolu všetko dobre premiešame. Ešte pridáme tvaroh a mrazených ovocníčkov. Z bielkov so štipkou soli si vyšľaháme sneh, ktorý pomaličky vmiešavame do masy. Takto pripravené cesto vylejeme do formy. Ja som koláčik piekla v obdĺžnikovej sklenenej forme, ktorú používam na pečenie chlebíka. A tú som si vyložila papierom na pečenie. Inak si môžete formu vymastiť kokosovým olejom a vysypať kakaom. Pečieme pri 180 °C 30-40 minút. Po vychladnutí vyklopíme, môžeme ozdobiť čokoládovou polevou alebo len čokoládovými hoblinkami.