31. MAR 2015

Mandľovo-hruškový koláč

Hrušky a mandle sú lákavou kombináciou, čo poviete? 

Suroviny:

  • 1,5 hrnčeka mandlí
  • 3 hrušky
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička pomarančovej kôry
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja
  • 2 lyžice agave sirupu (alebo iného prírodného sladidla)
  • 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

Postup:

Hrušky umyte, rozkrojte na štvrtiny a pripravte v pare. Keď sú mäkké, nechajte vychladnúť a potom v kuchynskom robote rozmixovať na pyré. Medzitým si mandle pomeľte na jemnú múčku. Do hruškového pyré pridajte vaječné žĺtky, pomarančovú kôru a kokosový olej. Potom pridajte mandľovú múčku. Vo vedľajšej miske rozšľahajte bielka na sneh s pridaním sódy bikarbóny. Keď už máte tuhý sneh, môžete pridať agáve sirup a zmiešať s orechovo-hruškovou zmesou. Vylejte do formy vymastenej kokosovým olejom a pečte pri 160 °C asi 30-40 minút dozlatista. Nechajte asi 20 minút vychladnúť a až potom vyberte z formy. Môžete podávať poliate pomarančovým sirupom.

Pomarančový sirup
Suroviny:

  • šťava z 1/2 pomaranča
  • postrúhaná kôra z 1/2 pomaranča
  • 2 polievkové lyžice agave sirupu
  • 1 čajová lyžička kokosového oleja

Postup:

Všetky suroviny dajte do hrnca a na miernom ohni varte až kým nezhustne na sirup.

Odporúčame prečítať: Jablkový perník

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/dezerty/mandlovo-hruskovy-kolac/


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Mandľovo-hruškový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

misko8129
misko8129
 31.3.2015 12:28

skusal som tento recept a je fakt vynikajuci,to mozem len potvrdit,moj taky naj recept je infinityforum.sk/chat/tvarohovo-skoricove-knedlicky-plnene-jablkami vyskusajte :)

 

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.