Jablkovo-čučoriedkový krambl s makom a ovsennými vločkami
Čučoriedky sú skvelým antioxidantom, pre mňa je to z hľadiska obsahu vitamínov úžasné ovocie.
Suroviny:
- 2 jablká
- 2 PL čučoriedok
- 1 PL maku
- 2 PL ovsenných vločiek
- 1 PL celozrnnej pšeničnej múky
- 1 PL vlašské orechy
- 1 PL lúpané mandlľové jadierka
- 50g domáceho masla
- 2 PL javorový sirup
Postup prípravy:
Jablká nakrájame na kocky, pridáme mrazené alebo čerstvé čučoriedky, mak (nemusí byť mletý), ovocie s makom polejeme javorovým sirupom a premiešame. Ovocnou zmesou naplníme zapekacie misky. Zmiešame si ovsenné vločky s celozrnnou pšeničnou múkou a studenými maslovými kockami a urobime z toho mrveničku, ktorú navrstvíme na ovocie s makom. Posypeme orechami a jadierkami a dáme zapiecť na maximum, kým mrvenička a orechy nezískajú zlatistý nádych. Na záver posypeme strúhaným kokosom a polejeme javorovým sirupom.
Odporúčame prečítať: Božské muffiny bez múky
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/jablkovo-cucoriedkovy-krambl-s-makom-a-ovsennymi-vlockami/