Mandľovo-hruškový koláč
Hrušky a mandle sú lákavou kombináciou, čo poviete?
Suroviny:
- 1,5 hrnčeka mandlí
- 3 hrušky
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička pomarančovej kôry
- 1 polievková lyžica kokosového oleja
- 2 lyžice agave sirupu (alebo iného prírodného sladidla)
- 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
Postup:
Hrušky umyte, rozkrojte na štvrtiny a pripravte v pare. Keď sú mäkké, nechajte vychladnúť a potom v kuchynskom robote rozmixovať na pyré. Medzitým si mandle pomeľte na jemnú múčku. Do hruškového pyré pridajte vaječné žĺtky, pomarančovú kôru a kokosový olej. Potom pridajte mandľovú múčku. Vo vedľajšej miske rozšľahajte bielka na sneh s pridaním sódy bikarbóny. Keď už máte tuhý sneh, môžete pridať agáve sirup a zmiešať s orechovo-hruškovou zmesou. Vylejte do formy vymastenej kokosovým olejom a pečte pri 160 °C asi 30-40 minút dozlatista. Nechajte asi 20 minút vychladnúť a až potom vyberte z formy. Môžete podávať poliate pomarančovým sirupom.
Pomarančový sirup
Suroviny:
- šťava z 1/2 pomaranča
- postrúhaná kôra z 1/2 pomaranča
- 2 polievkové lyžice agave sirupu
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
Postup:
Všetky suroviny dajte do hrnca a na miernom ohni varte až kým nezhustne na sirup.
Odporúčame prečítať: Jablkový perník
Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/dezerty/mandlovo-hruskovy-kolac/
Diskusia k článku - Mandľovo-hruškový koláč
Nový príspevok
skusal som tento recept a je fakt vynikajuci,to mozem len potvrdit,moj taky naj recept je infinityforum.sk/chat/tvarohovo-skoricove-knedlicky-plnene-jablkami vyskusajte :)