Čas prípravy: menej ako 2 hodiny
Doba varenia: menej ako 20 minút
Suroviny na 10 porcií:
Na prípravu základu:
- 250 g špaldovej múky
- 180 ml vody
- 3 PL extra panenského olivového oleja
- ½ ČL soli
- 5 g organického sušeného droždia
Na prípravu paradajkovej omáčky:
- 250 g paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ cibule
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Na prípravu topingu z kozieho syra:
- 100 g kozieho syra
- 200 g gréckeho jogurtu
- 1 ČL sušeného oregána
- rukola na ozdobu
- soľ, korenie
Na prípravu topingu z baklažánu a syra feta:
- ½ baklažánu
- 100 g syra feta
- rozmarín
Na prípravu vegetariánskeho paradajkového topingu:
- 5 cherry paradajok
- 5 čiernych olív
- rukola na ozdobu
Na prípravu topingu z byvolej mozarelly:
- ½ byvolej mozarelly (Mozzarella di bufala)
- 4 cherry paradajky
Na prípravu vegetariánskeho špenátového topingu:
- 50 g špenátu
- 5 čiernych olív
- 20 g cukety
- 20 g mrkvy
Príprava:
Na prípravu základu (pizzového cesta) zmiešame vo veľkej mise droždie, špaldovú múku a soľ. V ďalšej mise zmiešame teplú vodu, extra panenský olivový olej. V mise s múkou a droždím urobíme v strede jamku a nalejeme do nej vodu zmiešanú s olivovým olejom. Všetko spolu premiešame a vyklopíme na pomúčenú dosku, kde cesto miesime ešte 5-10 minút dovtedy, kým nebude hladké a vláčne na dotyk, ak je potrebné, pridáme trochu múky.
Medzitým si pripravíme omáčku. Všetky suroviny na omáčku vymiešame v mixéri a omáčka je hotová.
Pizzové cesto si rozdelíme na 10 častí, z každej časti vytvoríme guličku a umiestnime na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom. Potom každú guličku rozvaľkáme na tenšie kruhové cesto. Každé cesto potrieme paradajkovou omáčkou a navrch poukladáme ingrediencie podľa nášho výberu. Naše mini pizze pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 300 °C.