Mango pena s kešu krémom
Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku. Ak kúpite mango ešte tvrdé, nechajte ho dozrieť pri izbovej teplote.
Recept pre 2 osoby
Potrebujeme:
- mango
- 100 g kešu orechov natural
- agáve alebo javorový sirup
- mandľové, kokosové alebo ľubovoľné mlieko
- mixér
Postup:
Kešu necháme najlepšie cez noc namočené vo vode. Ako sme už spomínali v predošlých receptoch, namáčanie umocňuje nutričné vlastnosti orechov. Orechy zlejeme z vody, dáme do mixéra, do ktorého pridáme cca 1 dcl mlieka, cca jednu polievkovú lyžicu sirupu a mixujeme. Dá sa to aj ponorným mixérom. Trošku dlhšie to trvá, ale ak nemáte úplne výkonný mixér, odporúčame skôr ponorný alebo skúste pridať viac mlieka. Kešu krém si odložíme bokom do misky, umyjeme mixér a očistené mango, oddelené od kôstky, taktiež zmixujeme dohladka. Ak by sa zdráhalo, skúste pridať trošku vody. Mango je samé o sebe dosť sladké, ale ak máte pocit, že ho chcete dosladiť, pokojne tak urobte. Kešu krém a mangovú penu ľubovoľne navrstvite do pohárikov.
Odporúčame prečítať: Avokádový puding
Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/slnieckova-mango-pena-s-kesu-kremom/
Diskusia k článku - Mango pena s kešu krémom
Nový príspevok
sice moc nevarim sa priznam,ale ide teplo a kazdy isto oceni dobru a hlavne zdravu zmrzlinu s perfektnym zlozenim,skusil som a robim si ju kazdu chvilku sa priznam :)infinityforum.sk/chat/recept-na-zdravu-zmrzlinu-z-wellness-proteinu