Raw pinacolada mini cake
Milujete pinacoladu ? Tak prečo si ju nedať v zdravšej verzii. Kokos, ananás a rumová esencia sú základom tohto neuveriteľne chutného raw koláčika.
Suroviny:
Korpus:
- 3/4 hrnčeka strúhaného kokosu v bio kvalite
- 1 ČL kokosového oleja extra panenského
- 2 ČL agáve sirupu
- 4 ks sušených datlí
Krém:
- 5 koliesok čerstvého ananásu
- 1 PL kokosového oleja
- 1 ČL rumovej arómy
- 1 ČL agáve sirupu
- 2 kopcovité PL kokosovej smotany (hustá usadená hmota v kokosovom mlieku)
- hrsť vopred namočených a usušených kešu orieškov
Ozdoba:
- čertsvý ananás
Postup prípravy:
Z ingrediencií na korpus si zmixujeme lepkavú zmes, ktorú pritlačíme na spodok silikónových mafinkových formičiek. Ďalší krok som ja neurobila, ale nabudúce urobím. Na korpus uložte kúsok čerstvého ananásu. Potom vymixujte krém zo všetkých ingrediencií na krém a to buď vo vitamixe (budete mať úplne jemnučký krém), alebo v tom istom mixéri, ako korpus (budete mať hrudkovitejšiu konzisteciu, tak ako ja). Krém vylejte na čerstvý ananás a nechajte v chladničke chladiť 15 minút. Po vychladení ozdobte čerstvým ananásom.
Odporúčame prečítať: Raw višňová torta
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/raw-pinacolada-mini-cake/