Gaštanovo-čokoládové brownies
Zákusok je bezlepkový, ale aj dosť kalorický. Doprajte si ho na výnimočné príležitosti.
Suroviny na korpus:
- 250 g gaštanového pyré
- 250 g masla
- 150 g horkej čokolády
- 4 vajcia
- 80 g cukru
- 60 ml šľahačkovej smotany
Suroviny na krém:
- 250 mascarpone
- 100 g hustej kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a maslo a nechajte mierne vychladiť. Gaštanové pyré vymiešajte so šľahačkovou smotanou na hladký krém. Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny a z bielkov pripravte tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty vmiešajte čokoládovo-maslovú hmotu, lyžicu rumu, dobre premiešajte a pridajte postupne tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu v priemere 26 cm vyložte papierom na pečenie, naplňte hmotou a nechajte pri teplote 170 °C piecť cca 40-45 minút (podľa rúry). Upečený korpus nechajte vychladnúť.
Krém:
250 g mascarpone premiešajte so 100 g hustej kyslej smotany a pridajte jeden vanilkový cukor. Vychladnutý korpus natrite krémom a ozdobte ovocím podľa chuti a strúhanou čokoládou.
Odporúčame prečítať: Čokoládové brownies
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2352