Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Gaštanovo-čokoládové brownies

Zákusok je bezlepkový, ale aj dosť kalorický. Doprajte si ho na výnimočné príležitosti.

Gaštanovo – čokoládové brownies (bezlepkové)
28. MAR 2015

Suroviny na korpus: 

  • 250 g gaštanového pyré
  • 250 g masla
  • 150 g horkej čokolády
  • 4 vajcia
  • 80 g cukru
  • 60 ml šľahačkovej smotany

Suroviny na krém: 

  • 250 mascarpone
  • 100 g hustej kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a maslo a nechajte mierne vychladiť. Gaštanové pyré vymiešajte so šľahačkovou smotanou na hladký krém. Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny a z bielkov pripravte tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty vmiešajte čokoládovo-maslovú hmotu, lyžicu rumu, dobre premiešajte a pridajte postupne tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu v priemere 26 cm vyložte papierom na pečenie, naplňte hmotou a nechajte pri teplote 170 °C piecť cca 40-45 minút (podľa rúry). Upečený korpus nechajte vychladnúť.

Krém:

250 g mascarpone premiešajte so 100 g hustej kyslej smotany a pridajte jeden vanilkový cukor. Vychladnutý korpus natrite krémom a ozdobte ovocím podľa chuti a strúhanou čokoládou.

Odporúčame prečítať: Čokoládové brownies

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2352


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Gaštanovo-čokoládové brownies

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.