Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY
Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Zelerová nátierka s mrkvou a tofu
7
SEP
Zelerová nátierka s mrkvou a tofu

Zeler, mrkva a tofu sú skvelou kombináciou, čo poviete? 

Celý článok
Špenátová nátierka s garam masala
Špenátová nátierka s garam masala
5
SEP

V tomto recepte je použité korenie garam masala. Zmes voňavého indického  korenia  sa dá použiť v rozličných ázijských pokrmoch s mäsom, jogurtom a zeleninou. Ak ste presvedčení, že ho už nikdy nepoužijete, nahraďte ho v tomto recepte škoricou, kardamonom, rímskou rascou a trochou chilli.

Cviklová nátierka s píniovými orechmi
Cviklová nátierka s píniovými orechmi
2
SEP

Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá  použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu. Dokonca sa hodí i k rybe.

"Bite me" burger
Bite me burger
30
AUG

My sme veľké fanúšičky burgerov a veľmi sa tešíme, že tie naše chutili aj zanieteným "mäsožrútom", pre ktorých sme ich tiež pripravovali na víkendovej grilovačke.

Pochúťky z pohánkovej múky
Pochúťky z pohánkovej múky
29
AUG

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina, volajú ho smaccafam a nie je zeleninový, ale používajú doň klobásku (salsiccia), alebo párok. Ja som vytvorila viac variácií a toto je jedna z nich.

Banánová ovsená kaša s chia semiačkami a sušenými bio višňami
Banánová ovsená kaša s chia semiačkami a sušenými bio višňami
28
AUG

Neviete, čo si dať na raňajky? Táto chutná kaša vás dostane svojou skvelou chuťou a navyše je veľmi zdravá.

Pohánková kaša s domácimi marhuľami (zapekaná pod čokoládovým kramblom)
Natália Spišiaková
Pohánková kaša s domácimi marhuľami zapekaná pod čokoládovým kramblom
24
AUG

Pohánková kaša je ideálnou voľbou na raňajky. Takto vám bude naozaj chutiť!

Pohánková kaša s domácimi marhuľami, zapekaná pod čokoládovým kramblom
Pohánková kaša s domácimi marhuľami zapekaná pod čokoládovým kramblom
10
AUG

Pohánka obsahuje množstvo dôležitých živín. Je vhodná na prípravu viacerých pokrmov a chutiť vám bude aj táto pohánková kaša.

Marhuľová ovocná koža so zázvorom a škoricou
Marhuľová ovocná koža so zázvorom a škoricou
9
AUG

Ak neviete, čo s prebytočným ovocím, skúste si z neho pripraviť ovocnú kožu. Zaujímavá sladkosť, čo poviete?

Marhuľovo-paprikové chutney
Marhuľovo – paprikové chutney
3
AUG

Zmes som pripravila na priamu konzumáciu, v chladničke vydrží pár dní (ak vydrží a nezjete ju oveľa skôr), ale môžete si urobiť viac a zavariť do pohárikov.

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
30
JUL

Ak si ho sami spravíte, máte istotu, že v ňom nenájdete napríklad varené zemiaky, zahusťovadlá, sóju či škroby (viď etiketa). 

 

Praženica bez vajíčok
Praženica bez vajíčok
27
JUL

Viete pripraviť praženicu bez vajíčok? Vravíte, že nie. Tak potom vyskúšajte tento recept a budete prekvapení!

Domáce tortilla placky
Domáce tortilla placky
22
JUL

Jeme ich plnené, ako prílohu ku šalátom, s hummusom. Jeden čas sme kupovali tortilla placky v obchodoch, ale len veľmi ťažko sa zháňajú také, ktoré neobsahujú nespočetne veľa éčok, rôzne stabilizátory typu guarová guma či kypriace látky, konzervačné látky a tak ďalej a tak ďalej.

| Počet komentárov: 1
Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne
Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne
2
JUL

Predstavujete si občas aj vy, že by bolo úžasné, keby sa dal kúsok leta zakonzervovať a v novembri, alebo v januári ho počas tých najsychravejších dní aspoň na chvíľku otvoriť?

Nakladané baklažány v olivovom oleji
Nakladané baklažány v olivovom oleji
1
JUL

Baklažán  patrí k mojej obľúbenej zelenine pre jeho všestranné využitie v kuchyni, nutričnú hodnotu a zdraviu prospešné látky a navyše, že úžasne chutí… aj v takejto  úprave. Tento recept pochádza od mojej známej z Talianska, kde som sa ho aj naučila pripravovať s malými obmenami.

Chrumkavé domáce müsli "Karlita"
Chrumkavé domáce müsli
26
JUN

Naša kamarátka Karla je veľmi šikovný, milý a obetavý človiečik, ktorý okrem svojej firmy po víkendoch pracuje v rodinnom obchodíku so zdravými potravinami.

Domáci chlieb s červenou šošovicou /bezlepkový/
Domáci chlieb s červenou šošovicou / bezlepkový/
22
JUN

Pri tomto recepte som sa trocha potrápila, pretože som vyskúšala asi 6 variácií, kým som prišla na vhodný pomer kombinácie bezlepkových surovín a ,,vychytala” optimálny proces kysnutia cesta. Veľmi sa mi osvedčila manioková múka, ktorá robí cesto kompaktnejším a menej drobivým. Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza, ktorá je používaná  po celom svete ako obľúbená surovina v pekárenskom a potravinárskom odvetví.

Mrkvový krém s kokosovým mliekom
Mrkvový krém s kokosovým mliekom
25
MÁJ

Mrkva patrí do oranžovo-žltého fytonutrient spektra. A teda do skupiny karotenoidov - bioflavonoidov. Tieto látky pozitívnym spôsobom ovplyvňujú naše zdravie  - hlavne zdravie očí, slizníc, pokožky. Je bohatým zdrojom vlákniny, ale aj vitamínov a minerálov. Karotenoidy sa lepšie a vo vyššom obsahu uvoľňujú pri spracovaní mrkvy .

Domáce tortilla placky
Domáce tortilla placky
14
MÁJ

Náš recept obsahuje iba štyri ingrediencie. Múku, soľ, olivový olej a vodu. Dokonca bez použitia kypriaceho prášku.

Najlepšia domáca tatarská omáčka
Najlepšia domáca tatarská omáčka
7
MÁJ

Domáca tatarská omáčka je najlepšia, a hlavne viete, čo jete. Potom je aj zemiakový šalát úplne v súhlade so zdravou výživou, a vy si môžete naložiť bez výčitiek ďalšiu porciu.

| Počet komentárov: 1
Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana