Domáce tortilla placky
Jeme ich plnené, ako prílohu ku šalátom, s hummusom. Jeden čas sme kupovali tortilla placky v obchodoch, ale len veľmi ťažko sa zháňajú také, ktoré neobsahujú nespočetne veľa éčok, rôzne stabilizátory typu guarová guma či kypriace látky, konzervačné látky a tak ďalej a tak ďalej.
Recept na 4 placky / čas prípravy cca 30 minút
Potrebujeme:
- 250 g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
- 180 ml horúcej vody z rýchlovarnej kanvice
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička soli
Postup:
Testovali sme viacero múk, ale hladká celozrnná pšeničná múka zvíťazila na plnej čiare. Ďalším adeptom je hladká špaldová, ak by ste prvú v poradí náhodou nezohnali. Všetky ingrediencie spolu spracujeme do hladkého cesta (cca 5 minút). Len si dávajte pozor, aby ste sa neobarili vriacou vodou. Po zovretí si ju nechajte trošku vychladnúť.
Cesto necháme cca 10 minút odpočinúť. Potom si ho rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme guličky, ktoré rozvaľkáme na tenké placky. Vyvaľkané placky opečieme z každej strany na rozpálenej suchej panvici. Placku otočíme po chvíli, ako sa nám začnú vytvárať vzdušné bubliny.
Aby boli placky mäkké, medzi každú jednu dáme navlhčený obrúsok a dáme ich odležať do mikroténového vrecka.
http://www.biteme.sk/domace-tortilla-placky/
Diskusia k článku - Domáce tortilla placky
Nový príspevok
100% BIO zelený čaj z oblasti Kjoto Japonsko, veľmi zdravý ,aj na chudnutie http://goo.gl/NgFAew