Špenátová nátierka s garam masala
V tomto recepte je použité korenie garam masala. Zmes voňavého indického korenia sa dá použiť v rozličných ázijských pokrmoch s mäsom, jogurtom a zeleninou. Ak ste presvedčení, že ho už nikdy nepoužijete, nahraďte ho v tomto recepte škoricou, kardamonom, rímskou rascou a trochou chilli.
Suroviny:
- 300 g listového špenátu
- 1/4 malej lyžičky garam masala
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g uvarené pšeno
- 100 g póru nasekaného na kúsky
- soľ
- 200 g shitaké húb
- 50 g kukuričnej krupice
- niekoľko kvapiek ume octu a sójová omáčka
- 2 PL olivového oleja
Postup:
Na panvici zohrejeme olej a pridáme garam masala, počkáme, kým sa korenie ohreje, pridáme cesnak, pór a huby shitaké. Keď huby pustia vodu, prisypeme k zmesi trochu polenty (podľa potreby) a premiešame. Krátko povaríme a na záver pridáme umytý špenát. Varíme cca 3-5 minút. Dochutíme soľou a octom, rozmixujeme nahrubo, dohladka zmixujeme po vychladnutí. Potom primiešame uvarené pšeno a dochutíme sójovou omáčkou.
Ďalšie využitie tejto nátierky je, že sa dá použiť aj ako príloha k steaku alebo k pečenému syru či tofu.
Odporúčame prečítať:
Ako nášmu telu prospievajú antioxidanty
Jarná zelenina, ktorá vzpruží telo i myseľ