Praženica bez vajíčok
Viete pripraviť praženicu bez vajíčok? Vravíte, že nie. Tak potom vyskúšajte tento recept a budete prekvapení!
Recept pre 2 osoby
Suroviny:
- stredne veľká cibuľa ( najlepšie červená)
- 2 balenia neochuteného tofu
- 2 paradajky
- soľ
- čierne korenie
- chilli
- kurkuma
- olej alebo kokosový tuk
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpálime olej, alebo kokosový tuk a cibuľku opražíme. Paradajky si nakrájame na malé kocky, pridáme k mierne opečenej cibuľke a osolíme. Cibuľku s paradajkami necháme variť cca 2-3 minútky. Tofu si nadrobíme na malé kúsky a pridáme na panvicu s čiernym korením, chilli a kurkumou. Kurkumy pridáme toľko, aby naša tofu praženica nadobudla peknú žltú farbu.
Poznámka: Tofu je prírodný produkt, ktorý sa pripravuje zo sójových bôbov. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín. Neobsahuje tuk ani cholesterol, je jedinečným zdrojom vápnika, železa, vitamínov B, vitamínu E, lecitínu, draslíka, horčíka a fosforu.
Odporúčame prečítať:
5 faktov, ktoré by ste mali vedieť o sóji
Chcete schudnúť nielen po pôrode? Základom je správna strava