Zelerová nátierka s mrkvou a tofu
Zeler, mrkva a tofu sú skvelou kombináciou, čo poviete?
7. SEP 2014
Suroviny:
- 1 červená cibuľa
- 150 g zeler koreňový (očistený a nastrúhaný)
- 1 veľká mrkva (nahrubo nastrúhaná)
- 10 ks zelenej špargle
- 1 červená paprika nakrájané nadrobno
- 100 g uvareného pšena
- 200 g tofu biele (bez úpravy nakrájať na kocky)
- štipka škrobu kuzu (dostať v bio obchodoch - má výborný účinok na zažívacie ťažkosti)
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 ČL kurkumy
- mleté korenie
- soľ
- pár kvapiek ume octu
- bio dijonská horčica
Postup:
Na olivovom oleji krátko orestujeme v tomto poradí, kurkumu, tofu, červenú cibuľu, papriku, celer, mrkvu a asi po 10-tich minútach špargľu. Posypeme škrobom kuzu, podlejeme 2 lyžicami vody a povaríme cca 5 minút. Po vychladnutí prejdeme tyčovým mixérom (nie veľmi) najemno! Pridáme pšeno a dochutíme podľa potreby.
Odporúčame prečítať:
Bylinky, ktoré obohacujú jedálniček i naše zdravie
5 faktov, ktoré by ste mali vedieť o sóji
Zdroj: http://horecka.wordpress.com/2013/03/16/natierky-veganske-bez-laktozy-a-bezlepkove/
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)