Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zelerová nátierka s mrkvou a tofu

Zeler, mrkva a tofu sú skvelou kombináciou, čo poviete? 

Zelerová nátierka s mrkvou a tofu
7. SEP 2014

Suroviny: 

  • 1 červená cibuľa
  • 150 g zeler koreňový (očistený a nastrúhaný)
  • 1 veľká mrkva (nahrubo nastrúhaná)
  • 10 ks zelenej špargle
  • 1 červená paprika nakrájané nadrobno
  • 100 g uvareného pšena
  • 200 g tofu biele (bez úpravy nakrájať na kocky)
  • štipka škrobu kuzu  (dostať v bio obchodoch -  má výborný účinok na zažívacie ťažkosti)
  • 2 PL olivového oleja 
  • 1/2 ČL kurkumy
  • mleté korenie
  • soľ
  • pár kvapiek ume octu
  • bio dijonská horčica

Postup: 

Na olivovom oleji krátko orestujeme v tomto poradí, kurkumu, tofu, červenú cibuľu, papriku, celer, mrkvu a asi po 10-tich minútach špargľu. Posypeme škrobom  kuzu, podlejeme 2 lyžicami vody a povaríme cca 5 minút. Po vychladnutí prejdeme tyčovým mixérom (nie veľmi) najemno! Pridáme pšeno a dochutíme podľa potreby.

Odporúčame prečítať: 

Bylinky, ktoré obohacujú jedálniček i naše zdravie

5 faktov, ktoré by ste mali vedieť o sóji

 

Zdroj: http://horecka.wordpress.com/2013/03/16/natierky-veganske-bez-laktozy-a-bezlepkove/
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zelerová nátierka s mrkvou a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.